Συνάντηση Βαρδάκη Σωκράτη με την Υπουργό Εργασίας κα Αχτσιόγλου και εργαζόμενους

Συνάντηση μεταξύ της Υπουργού Εργασίας κας Αχτσιόγλου Έφης, του Βαρδάκη Σωκράτη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου, Μπαλωμενάκη Αντώνη και Βαγιωνάκη Βάλιας, Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χανίων, του Ειδικού Γραμματέα ΣΕΠΕ Νάσου Ηλιόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Χανιά με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και τους εργαζόμενους της τεχνικής και κοινωνικής επιθεώρησης εργασίας.

Ακολούθησε συνάντηση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χανίων, με την Διοίκηση του Κέντρου και με τις Διοικήσεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων του Νομού.

Η Υπουργός αλλά και οι βουλευτές, ενημερώθηκαν για τα ζητήματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια λόγω των μνημονιακών ρυθμίσεων που επέβαλλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις την περίοδο 2010-2014.

Η Υπουργός αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Κυβέρνησης για την επαναφορά των εργασιακών διαπραγματεύσεων, αλλά και την κατάργηση των μνημονιακών νόμων που επέβαλλαν την εργασιακή ζούγκλα. Τέλος, αναφερόμενη στην αναβάθμιση του ΣΕΠΕ, ανακοίνωσε μέτρα που θα συμβάλλουν αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.

Από την πλευρά του ο Βαρδάκης Σωκράτης, ανέφερε ότι θα βοηθήσει στο μέτρο του δυνατού προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, ενώ τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια του Υπουργείου Εργασίας για την αναβάθμιση του ΣΕΠΕ και γενικότερα για την ενεργοποίηση και στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών ώστε να καταπολεμηθεί η «μαύρη» εργασία.