Συνάντηση Βαρδάκη Σωκράτη, Θραψανιώτη Μανόλη, Βαγιωνάκη Βάλιας και Δανέλλη Σπύρου με την Υφυπουργό Οικονομικών κα Παπανάτσιου και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Γραφείων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων και Δικύκλων (ΠΟΓΕΑΔΙ) για την επιβολή προστίμων Κ.Ο.Κ.

Συνάντηση Βαρδάκη Σ., Θραψανιώτη Μ., Βαγιωνάκη Β. και Δανέλλη Σπ. με την Υφυπουργό Οικονομικών κα Παπανάτσιου και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Γραφείων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων και Δικύκλων (ΠΟΓΕΑΔΙ) για την επιβολή προστίμων Κ.Ο.Κ.

Η Υφυπουργός Οικονομικών κα Παπανάτσιου Κατερίνα, ο Βαρδάκης Σωκράτης Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου, ο Θραψανιώτης Μανόλης Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λασιθίου, η Βαγιωνάκη Βάλια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χανίων και ο Δανέλλης Σπύρος Βουλευτής ΠΟΤΑΜΙ Ν. Ηρακλείου πραγματοποίησαν συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Γραφείων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων και Δικύκλων (ΠΟΓΕΑΔΙ) για την επιβολή προστίμων Κ.Ο.Κ., από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε οχήματα που ανήκουν σε επιχειρήσεις ενοικιάσεως αυτοκινήτων και δικύκλων και είναι μισθωμένα.

Οι Ο.Τ.Α. συνεχίζουν να βεβαιώνουν τις παραβάσεις παράνομης στάθμευσης σε βάρος των επιχειρήσεων ενοικιαζόμενών οχημάτων σε βάθος εικοσαετίας και  προχωρούν στη στέρηση φορολογικής ενημερότητας, δεσμεύοντας τα ΑΦΜ και κατάσχοντας τους τραπεζικούς λογαριασμούς εις χείρας τρίτων, των επιχειρήσεων αυτών. Κατά συνέπεια, η πρακτική αυτή έχει αρνητικές συνέπειες στην ανάπτυξη του Τουρισμού της Χώρας αλλά και στην Εθνική Οικονομία.

Ο κ. Βαρδάκης, αναφέρθηκε στην ανάγκη οριστικής αντιμετώπισης του προβλήματος των επιχειρήσεων ενοικιάσεως αυτοκινήτων και δίκυκλων, με την ύπαρξη νομοθετικού πλαισίου, που θα ρυθμίζει το ζήτημα της είσπραξης των προστίμων που επιβλήθηκαν πριν από την έναρξη ισχύος του νόμου 3544/2007, με τον όποιο περιορίστηκε η έννοια του παραβάτη μόνο στο πρόσωπο που αναφέρεται στο μισθωτήριο συμβόλαιο.

Η Υφυπουργός κα Παπανάτσιου δεσμεύτηκε να γίνει άμεσα συνάντηση και συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών και να προταθεί νομοθετική ρύθμιση για την λύση των προβλημάτων που πραγματικά δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των Γραφείων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων και Δικύκλων.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.