Συνάντηση Βαρδάκη και Θραψανιώτη με τον Υπουργό Ναυτιλίας για την διακίνηση αγροτικών προϊόντων

Συνάντηση Βαρδάκη και Θραψανιώτη με τον Υπουργό Ναυτιλίας για την διακίνηση αγροτικών προϊόντων

Συνάντηση με θέμα την διακίνηση των αγροτικών προϊόντων λόγω της απεργίας των ναυτεργατών, πραγματοποιήθηκε μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή, εκπροσώπων των αγροτών Κρήτης και των κ.κ. Σωκράτη Βαρδάκη και Μανόλη Θραψανιώτη, βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου και Λασιθίου αντίστοιχα.

Οι αγρότες εξέφρασαν την δυσαρέσκεια και τον φόβο τους για τα αγροτικά προϊόντα τους δεδομένου ότι αν η απεργία των ναυτεργατών πάρει παράταση, θα υπάρξει θέμα καταστροφής τόνων ευπαθών προϊόντων.

Ο κ.κ. Βαρδάκης και Θραψανιώτης επισήμαναν ότι σε περίπτωση που κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις των ναυτεργατών, θα υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες για τους αγρότες , αφού δεν θα μπορέσουν να στείλουν τα προϊόντα τους στις αγορές της Ευρώπης και κάλεσαν τον Υπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος για πιθανή οικονομική καταστροφή των αγροτών.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι από την συνάντηση που είχε με την ΠΝΟ, εκτιμά ότι η απεργία θα ανασταλεί. Τέθηκε μάλιστα το ζήτημα να εξευρεθεί μόνιμη λύση για να μην επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό κάθε χρόνο. Ο Υπουργός προέτρεψε τους εκπροσώπους των αγροτών να έλθουν σε επικοινωνία με την ΠΝΟ προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνάντηση για την εξεύρεση μόνιμης λύσης, επισημαίνοντας ότι και ο ίδιος θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Επιπλέον, τόσο ο κ. Βαρδάκης όσο και ο κ. Θραψανιώτης έθεσαν στον Υπουργό το ζήτημα απομάκρυνσης του πλοίου με τα εκρηκτικά. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα σε συνεργασία και με άλλα υπουργεία για την άμεση απομάκρυνση τού πλοίου και του φορτίου.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.