Συνάντηση Βαρδάκη και Θραψανιώτη με τον Υπουργό Περιβάλλοντος για τα υποθηκοφυλακεία

Συνάντηση Βαρδάκη και Θραψανιώτη με τον Υπουργό Περιβάλλοντος για τα υποθηκοφυλακεία

Προγραμματισμένη συνάντηση, έπειτα από παρέμβαση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Βουλή με τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Σταθάκη, με εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου κα Τσαγκαράκη και κα Φαρσάρη. Στην συνάντηση παρευρέθησαν επίσης ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και ο βουλευτής Λασιθίου ΝΔ κ. Πλακιωτάκης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το μέλλον το υποθηκοφυλακείων. Με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε ρυθμίζεται το τοπίο σε ότι αφορά τα υποθηκοφυλακεία, καθώς από τα 381 που υπάρχουν, δημιουργούνται 73 σε όλη την Ελλάδα. Ειδικότερα στην Κρήτη δημιουργούνται στο Ηράκλειο ένα περιφερειακό και τρία ακόμα υποθυκοφυλακεία, ένα σε κάθε νομό (Λασίθι, Χανιά, Ρέθυμνο).

Ο Υπουργός δήλωσε ότι θα υπάρξει μεταβατικό στάδιο και κατηγορηματικά ανέφερε ότι κανένα υποθηκοφυλακείο δεν θα κλείσει αν δεν λυθούν οι τοπικές εκκρεμότητες, τονίζοντας ότι στον νέο φορέα θα εντάσσονται σταδιακά μόνο όσα είναι έτοιμα. Επιπλέον, ο κ. Σταθάκης επεσήμανε ότι έχει συμβασιοποιηθεί η κτηματογράφηση για όλη την χώρα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.