Συμψηφισμός χρεών, Δυτικό Πολεοδομικό Κέντρο, ρήγματα και αυθαίρετα στην “ατζέντα” του αναπληρωτή Υπουργού

Στο Ηράκλειο βρίσκεται, σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος στις 12.00 συναντήθηκε με το δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό και στις 12.30 με το δήμαρχο, τους Οικιστές εκτός Σχεδίου Πόλεως και τους βουλευτές του νομού.

20150618_122835_resized

Η πλευρά του δήμου, μέσω και το αντιδημάρχου Πολεοδομίας, Γ.Αναστασάκη θέτει ζητήματα που κινούνται σε τρεις άξονες:

εισφορές γης, οφειλές δημοτών και συμψηφισμός των χρεών που προκύπτουν από το διακανονισμό, ώστε να μην συνεχίζεται ο παραλογιασμός και ενώ το Δημόσιο οφείλει στον πολίτη, ο πολίτης να καλείται πρώτα να πληρώσει!

η μελέτη πολεοδόμησης του Δυτικού Πολεοδομικού Κέντρου, που είναι σε εκκρεμότητα από το 1955 και περιλαμβάνει μια ευρύτερη περιοχή από τη λεωφόρο 62 μαρτύρων ως και το Παγκρήτιο Στάδιο

έγκριση των μελετών για τα ρήγματα της πόλης, που εκκρεμεί εδώ και επτά χρόνια, από όταν αντιδήμαρχος ήταν ο Κώστας Μαμουλάκης. Η έγκριση αυτή, ουσιαστικά, θα απαντάει στο ερώτημα ποιες περιοχές μπορούν να πολεοδομηθούν και ποιες περιοχές είναι πάνω από ρήγματα.

Και φυσικά θα τεθεί το οξύ πρόβλημα των αυθαιρέτων, παρουσία και εκπροσώπων των οικιστών εκτός σχεδίου πόλης, με θέματα που σχετίζονται με την ένταξη χιλιάδων κτισμάτων που δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στην τελευταί τακτοποίηση αυθαιρέτων, αλλά και με την υπαγωγή των οφειλών για αυθαίρετα στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.