Συμπερίληψη των επαγγελμάτων λαϊκής τέχνης στη λίστα με τους ΚΑΔ για τις δράσεις ενίσχυσης τουρισμού του ΕΠανΕΚ και άλλων προγραμμάτων

Κοινή αναφορά καταθέσαμε προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για τη συμπερίληψη των επαγγελμάτων λαϊκής τέχνης στη λίστα με τους ΚΑΔ για τις δράσεις ενίσχυσης τουρισμού του ΕΠανΕΚ και άλλων προγραμμάτων.

Η κοινοβουλευτική παρέμβαση προέκυψε από την επιστολή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με την οποία ζητείται από το Υπουργείο να συμπεριληφθούν στη δράση «Επανεκκίνηση Τουρισμού» ή σε άλλα ανάλογα προγράμματα, και οι ΚΑΔ που σχετίζονται με τη λαϊκή τέχνη, όπως η αγγειοπλαστική-κεραμική, η αργυροχρυσοχοΐα, η γλυπτική, η δερματοτεχνία, η εκκλησιαστική τέχνη, η κοσμετολογία, η μεταλλουργία, η μαχαιροποιΐα, η ξυλογλυπτική, η υφαντική κλπ.

Όπως σημειώνεται μάλιστα στην επιστολή, «ειδικά εδώ στην Κρήτη τα προϊόντα αυθεντικής Κρητικής λαϊκής τέχνης κατασκευάζονται αποκλειστικά από Κρητικούς τεχνίτες οι οποίοι αποτελούν συνεχιστές της παράδοσης και έχουν μεγάλη άνθηση και πολλαπλασιαστικά οφέλη για την Κρητική οικονομία».

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.