Συμμετοχή του Βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Βαρδάκη Σωκράτη σε εκδήλωση

Την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 , στην αίθουσα του ΚΠΕ (πρώην Αμερικάνικη Βάση Γουρνών), στο Ηράκλειο η Οργάνωση Μελών ΣΥ.ΡΙΖ.Α Χερσονήσου διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα: «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι δράσεις της κυβέρνησης». Βασικοί ομιλητές ήταν ο βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ηρακλείου Βαρδάκης Σωκράτης, καθώς και ο Ηλιόπουλος Νάσος, μέλος της πολιτικής γραμματείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Βαρδάκης έθιξε φλέγοντα ζητήματα και αναφέρθηκε στο σκληρό αγώνα που δίνει η νέα ελληνική κυβέρνηση από την αρχή της θητείας της. Η συζήτηση ξεκίνησε με μια αναφορά στο πακέτο παροχών 800 εκ ευρώ, το οποίο είχε αναγγελθεί στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ως μέτρο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης. Ωστόσο λόγω της άσχημης κατάστασης των ταμείων της χώρας μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, η κυβέρνηση κατάφερε να συντάξει πακέτο μέτρων 200 εκ. Ευρώ. Στόχος της κυβέρνησης είναι η εύρεση χρημάτων, αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τους Θεσμούς, ώστε να προχωρήσει σύντομα στην παροχή νέου πακέτου. Ο κ. Βαρδάκης αναφέρθηκε επίσης στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, τονίζοντας ότι ακόμα και αν δεν καταργήθηκε το 2015, σύντομα θα αποτελεί παρελθόν για τους Έλληνες πολίτες. Λόγος έγινε επίσης και για σημαντικές τροπολογίες, που κατατέθηκαν από Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η τροπολογία που προβλέπει το αφορολόγητο των επιδοτήσεων, ενισχύσεων και αποζημιώσεων μέχρι του ποσού των 12.000 ευρώ.

Ο κ. Βαρδάκης αναφέρθηκε επίσης στα Νομοσχέδια που κατατέθηκαν και ψηφίσθηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία σηματοδοτούν τον τρόπο με τον οποίον σκέφτεται η νέα ελληνική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα μεγάλα ζητήματα.

Η συζήτηση συνεχίστηκε σε τοπικό επίπεδο, κυρίως με θέματα που αφορούν το αεροδρόμιο του Ηρακλείου -δυσλειτουργεία πύργου ελέγχου-, τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό, την αξιοποίηση τησ δημόσιας περιουσίας , το περιβάλλον καθώς και με τα θέματα υγείας εστιάζοντας στα νοσοκομεία Ηρακλείου και στο χρέος των 10 εκ ευρώ που προέκυψε από ανασφάλιστους νοσηλευόμενους.

Επισημαίνεται τέλος, ότι ο κ. Βαρδάκης αν και αναγνώρισε την ύπαρξη τεράστιων προβλημάτων τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, υπήρξε αισιόδοξος, ισχυριζόμενος πως η καλή θέληση και η αφοσίωση της νέας ελληνικής κυβέρνησης θα δώσει ανάσα στον ελληνικό λαό.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.