Συμμετοχή Βαρδάκη Σωκράτη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου σε ενημερωτική συνάντηση με εμπόρους αναφορικά με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Ενημερωτική συνάντηση με θέμα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Απριλίου στην Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου με την συμμετοχή του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη.

Η εκδήλωση αποτέλεσε πρωτοβουλία των εμπόρων της περιοχής οι οποίοι, νέοι στην πλειοψηφία τους, εξέφρασαν την αγωνία και το προβληματισμό τους, για θέματα που άπτονται του ασφαλιστικού. Μεταξύ άλλων τέθηκε το θέμα των υψηλών εισφορών που υποχρεούνται να καταβάλλουν προς τον Ασφαλιστικό τους Φορέα, η επαναφορά της ρύθμισης των 100 δόσεων, αλλά και το δικαίωμα της επιλογής ασφαλιστικού φορέα, όπως ο νόμος 2084/92 ορίζει για τους νέους ασφαλισμένους.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης, ενημέρωσε τους εμπόρους για τις ρυθμίσεις που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, τονίζοντας ότι αυτό πρόκειται να άρει την αδικία που ίσχυε μέχρι σήμερα, του μη συνυπολογισμού του ετήσιου εισοδήματος για τον καθορισμό των ασφαλιστικών εισφορών. Πρόκειται εξάλλου για μία ρύθμιση, που θα ωφελήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ιδιαίτερα αυτές της επαρχίας.

Ταυτόχρονα, ο Σωκράτης Βαρδάκης, επιθυμώντας να παραμείνει ενεργός ο διάλογος με τους εμπόρους, ζήτησε να επαναληφθεί η συνάντηση μετά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού, ώστε να ενημερώσει τους εμπόρους πληρέστερα για τον νέο νόμο και τις θετικές επιδράσεις του.