Συζητείται αύριο η επίκαιρη ερώτηση του Σωκράτη Βαρδάκη για την ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών

Η ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών, ως αντιστάθμισμα της απώλειας της παραγωγής τους, θα συζητηθεί αύριο Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, στην Ολομέλεια της Βουλής, μετά από επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε για το θέμα, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Ο κ. Βαρδάκης μέσω της ερώτησης θέτει υπόψη του Υπουργού, την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών, ώστε οι ελαιοπαραγωγοί να τύχουν ενίσχυσης και στήριξης, λόγω της απώλειας της παραγωγή τους, επισημαίνοντας ότι οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, που έπληξαν την Κρήτη όλο το προηγούμενο διάστημα, ξηρασία, ανομβρία, έντονες βροχοπτώσεις, ανεμοθύελλες, προκάλεσαν μαζική καταστροφή της ελαιοκομικής παραγωγής, σε Παγκρήτιο επίπεδο.

Ταυτόχρονα, οι ελαιοπαραγωγοί, δυστυχώς και την φετινή χρονιά, όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, βρίσκονται αντιμέτωποι τόσο με τον δάκο, όσο και με το γλοιοσπόριο, με καταστροφικά αποτελέσματα για την σοδιά της ελιάς αλλά και υποβάθμιση του ελαιολάδου.  Δεδομένου ότι πρέπει να μετριαστεί η μεγάλη απώλεια εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών και κατ’ επέκταση οι αρνητικές συνέπειες στο σύνολο της  οικονομίας, ο κ. Βαρδάκης καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προστατευτούν αλλά και να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί.