Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Λαμπρινό

Συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Σωκράτη Βαρδάκη για την συντήρηση και αξιοποίηση δημοσίων κτιρίων Ηρακλείου

Στην ολομέλεια της Βουλής θα συζητηθεί αύριο Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, επίκαιρη ερώτηση για τη συντήρηση, την αξιοποίηση και τη χρήση των εγκαταλελειμμένων δημοσίων κτιρίων του Ηρακλείου την οποία, κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης.

Με την επίκαιρη ερώτηση ο κ. Βαρδάκης, ζητά την  επανεξέταση του αιτήματος του Δήμου Ηρακλείου, για την παραχώρησή των συγκεκριμένων κτιρίων προς χρήση των υπηρεσιών του Δήμου και συνεπώς προς όφελος των πολιτών.

Εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ηρακλείου, υπάρχουν δημόσια κτίρια, τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί, εδώ και πολλά χρόνια και παραμένουν αναξιοποίητα, με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί μεγάλες φθορές, αποτελώντας ταυτόχρονα δημόσιο κίνδυνο για τους πολίτες.

Ο Δήμος Ηρακλείου έχει αναζητήσει τρόπους για να παραχωρηθούν για αξιοποίηση και χρήση των υπηρεσιών του, για την παροχή των οποίων ήδη μισθώνει πλήθος κτιρίων. Ανάμεσα στα κτίρια που έχουν ζητηθεί προς παραχώρηση και αξιοποίηση είναι το κτίριο του πρώην Αστυνομικού τμήματος στην Πλατεία Καλλεργών (Λιοντάρια) και το κτίριο που στεγαζόταν η Τροχαία στην οδό Ταγματάρχου Τζουλάκη.

Εκτός από την αξιοποίηση των κτιρίων προς όφελος της κοινωνίας του Ηρακλείου, η αποκατάστασή τους θα σηματοδοτήσει και την ιστορική ανάδειξή τους και παράλληλα θα εξαλειφθεί ο κίνδυνος που ελλοχεύει για την ασφάλεια των πολιτών (ήδη έχουν αποκολληθεί επιχρίσματα).              

Σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου είχε κατατεθεί σχετικός φάκελος προς την ΕΤΑΔ, ενώ η χρηματοδότηση του Δήμου από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) προβλέπει την κάλυψη δαπανών για εκτέλεση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων, συνεπώς η συντήρησή τους δεν θα επιβαρύνει περαιτέρω τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.