Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Σ. Βαρδάκη για τα προβλήματα των ανέργων, των απασχολούμενων σε τουριστικά, επισιτιστικά και άλλα εποχιακά επαγγέλματα

Μετά την απόρριψη της τροπολογίας για το πολύ σημαντικό ζήτημα που ταλανίζει τους ασφαλισμένους άνεργους, απασχολούμενους σε τουριστικά, επισιτιστικά και άλλα εποχιακά επαγγέλματα, που επιδοτούνται για πρώτη φορά, ο Σωκράτης Βαρδάκης, καλεί τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων να δώσει απαντήσεις από το βήμα της Βουλής.

Συγκεκριμένα ο Σωκράτης Βαρδάκης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να μεριμνήσει για την συγκεκριμένη κατηγορία ανέργων, ώστε κατ` εξαίρεση, για την χρονική περίοδο 2020-2021, εκτός από τις κατά περίπτωση προϋποθέσεις του άρθρου 4 του 1545/1985, να έχει πραγματοποιήσει και 50 ημερομίσθια κατά το έτος 2020 και όχι 80, καθώς κάτι τέτοιο λόγω συγκυριών και συγκεκριμένα λόγω πανδημίας, κατέστη στις περισσότερες περιπτώσεις αν όχι ανέφικτο, τουλάχιστον δύσκολο. Η υγειονομική κρίση άλλαξε τα δεδομένα όπως τα ξέραμε μέχρι σήμερα σε όλους τους τομείς, κυρίως επηρέασε αρνητικά την ζωή των ανέργων. Τα λιγοστά μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση για την δήθεν στήριξη των ανθρώπων αυτών, σε καμία περίπτωση δεν ενίσχυσε την θέση τους, μέσα σε όλη αυτή την κρίση που διανύουμε. Οι πολιτικές αυτές φαίνεται να δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την ζωή των δικαιούχων επιδότησης ανεργίας που επλήγησαν βαριά από την αρχή την έναρξη της πανδημίας, σε σημείο να αντιμετωπίζουν ζητήματα επιβίωσης.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.