Σ.Βαρδάκης: «Δέσμευση του Υπουργού Ναυτιλίας ότι ο Ενετικός Λιμένας, η χερσαία ζώνη λιμένα Λινοπεραμάτων και τα αλιευτικά καταφύγια στην Άρβη, στον Κερατόκαμπο και τον Λέντα, δεν θα συμπεριληφθούν στην διαδικασία παραχώρησης»

Στην Ολομέλεια της Βουλής, στα πλαίσια επίκαιρης ερώτησης του Σωκράτη Βαρδάκη, προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, συζητήθηκε αν η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στο ξεπούλημα επιπλέον ζωτικών τμημάτων δημόσιας περιουσίας που διαχειρίζεται ο ΟΛΗ.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης ανέφερε κατά την τοποθέτησή του, ότι τα αλιευτικά καταφύγια, δημιουργούν προοπτικές ανάπτυξης, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και αποτελούν κτήμα αυτών.

Τα λεγόμενα του αρμόδιου Υπουργού, κ. Πλακιωτάκη, κατά την επίσκεψή του, τον περασμένο Απρίλιο, στο Ηράκλειο της Κρήτης και συγκεκριμένα ότι «η παραχώρηση του Λιμένα Ηρακλείου σημαίνει, ουσιαστικά, μακροχρόνια μίσθωση έναντι συγκεκριμένων επενδύσεων, συγκεκριμένου τμήματος και εσόδων για τον κρατικό προϋπολογισμό», αλλά και ότι «η χερσαία ζώνη λιμένα Λινοπεραμάτων και τα αλιευτικά καταφύγια στην Άρβη, στον Κερατόκαμπο και τον Λέντα, είναι πιθανό να μην συμπεριληφθούν στη διαδικασία παραχώρησης», δεν καθησυχάζουν σε καμία περίπτωση την κοινωνία της Κρήτης.

Και αυτό μετά τη δημοσίευση της από 2/4/21 πρόσκλησης υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την παραχώρηση τουλάχιστον του 67% του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου Α.Ε., που έχει την ευθύνη διαχείρισης και λειτουργίας των παραπάνω, καθώς όλα περιλαμβάνονται στο Αντικείμενο της Διαγωνιστικής Διαδικασίας.

Μεταφέροντας την αγωνία των κατοίκων του Νησιού και βέβαια την αντίθεση όλων για οποιαδήποτε παραχώρηση και ξεπούλημα αλιευτικών καταφυγίων, ο Σωκράτης Βαρδάκης ζήτησε από τον Υπουργό να αποσαφηνίσει αν είναι πρόθεση της Κυβέρνησης να εξαιρέσει από τη σύμβαση παραχώρησης τη χερσαία ζώνη του λιμένα Λινοπεραμάτων, τα λιμενικά καταφύγια στην Άρβη, στον Κερατόκαμπο και στον Λέντα.

Επιπλέον, ο Σωκράτης Βαρδάκης δεν παρέλειψε να τονίσει ότι επιβάλλεται το αμέσως επόμενο διάστημα, να πραγματοποιηθεί μια συζήτηση από όλους, για το Λιμάνι του Ηρακλείου και πως αυτό θα αξιοποιηθεί, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.Ο αρμόδιος Υπουργός δήλωσε ρητά ότι ο Ενετικός Λιμένας, η Χερσαία Ζώνη του λιμένα Λινοπεραμάτων, τα λιμενικά καταφύγια στην Άρβη, στον Κερατόκαμπο και στον Λέντα, θα εξαιρεθούν από τη σύμβαση παραχώρησης κατά τη 2η φάση της διαδικασίας και θα ενταχθούν στον γενικότερο σχεδιασμό του Υπουργείου.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.