Στόχος να προχωρήσει ο περιφερειακός σχεδιασμός για τα απορρίμματα στην Κρήτη – Συνάντηση με Κουρουμπλή

Παρά τα προβλήματα και τις όποιες αντιδράσεις, σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει ο περιφερειακός σχεδιασμός για τα απορρίμματα στην Κρήτη.
Αυτό που ειπώθηκε από όλους είναι να υπάρξουν εκείνες οι ουσιαστικές ενέργειες για την υλοποίηση και την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τον περιφερειακό σχεδιασμό και την αντιμετώπιση τελικά του προβλήματος με τα σκουπίδια στο νησί.

Αυτό που ζητήθηκε από όλους είναι να μην αποκοπεί η διαδικασία, παρά τις όποιες αντιδράσεις υπαρχουν. Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ Παναγιώτης Κουρουμπλής, αλλά και ο υφυπουργος κ. Γιάννης Μπαλάφας εμφανίστηκαν θετικοί.

Η συνάντηση έγινε παρουσία του Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Εσωτερικών κ. Ευάγγελου Καπετάνιου, παρουσία του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτη Βαρδάκη, του  περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, των αρμοδίων αντιπεριφερειαρχών Καλογερή και Μανασάκη, Δημάρχων της Κρήτης και Υπηρεσιακών παραγόντων.

Αξίζει να επισημανθεί πως μέσα στις προτεραιότητες που πρέπει να ληφθούν υπόψιν και να τεθούν σε εφαρμογή είναι κάποια έργα τα οποία έχουν χαρακτηριστεί εμπροσθοβαρή.

Από την πλευρά της η ηγεσία του Υπουργείου δια στόματος του κ. Κουρουμπλή είπε πως θα εξετάσει σοβαρά και συνολικά το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο αναμφίβολα «καίει» την Κρήτη και ζητά λύση εδώ και χρόνια. Αν δεν υπάρξει τελικά θετική εξέλιξη, αυτό θα είχε καταστροφικές συνέπειες όπως αναέφεραν χαρακτηριστικά εκπρόσωποι της κοινωνίας του νησιού.

Από τη συνάντηση αυτή επίσης αυτό που έγινε γνωστό ήταν η ανακοίνωση της παράτασης της συγχώνευσης των ΦΟΔΣΑ, κάτι   που επιτρέπει την απρόσκοπτη λειτουργία της ΔΕΔΙΣΑ για τους επόμενους μήνες.

Τέλος συζητήθηκε και το μείζον θέμα της συμβατότητας του περιφερειακού σχεδιασμού με τους στόχους που έχουν τεθεί σε εθνικό επίπεδο και τα όσα προβλέπονται για τη μελλοντική ενεργοποίηση όσων προγραμματίζονται.

Πηγή: Creteplus

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.