Στο TV Creta για θέματα πολιτικής επικαιρότητας

Στο TV Creta και στην εκπομπή “Πολιτικό Βαρόμετρο” με τον Κώστα Συλιγάρδο, σχολιάσαμε τα σημαντικότερα θέματα της επικαιρότητας.

1️⃣ Η κατάσταση με τις πυρκαγιές δεν ενδείκνυται για πολιτική αντιπαράθεση, ωστόσο είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει με κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα προβλήματα στην αντιπυρική προστασία (παλαιωμένα πυροσβεστικά, έλλειψη προσωπικού, κ.ά.).

2️⃣ Αναφερθήκαμε στα ουσιαστικά βήματα που έγιναν επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τα έργα υποδομής στη Κρήτη. Ολοκλήρωση του οδικού άξονα Γούρνες – Χερσόνησος, του οδικού άξονα Ηράκλειο – Μεσαρά, κατασκευή κόμβου Αχλάδας – Αγίας Πελαγίας, δίκτυα Οροπεδίου Λασιθίου, αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ηρακλείου.

3️⃣ Σχολιάσαμε την καταψήφιση της συμφωνίας με τη Γαλλία, την απαγόρευση από την Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για την πώληση F16 στην Τουρκία και για την ανάγκη να υπάρξει στα εθνικά θέματα μία διακομματική πολιτική συνεννόηση.

4️⃣ Σχετικά με τον εκλογικό νόμο, υποστηρίξαμε ακόμα μια φορά την εντιμότητα της απλής αναλογικής την οποία νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τασσόμαστε υπέρ των συνεργασιών με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις που μοχθούν για ένα κράτος δικαίου, για αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις, για κοινωνική αλληλεγγύη.

5️⃣ Τέλος, αναφερθήκαμε στην οικονομική κατάσταση των συμπολιτών μας, καθώς σύμφωνα με στοιχεία, 2 εκ. από τους συμπολίτες μας κινδυνεύουν με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Υπενθυμίσαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε 11% αύξηση στον κατώτατο μισθών και κατάργησε τον υποκατώτατο για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, ενώ σήμερα η Κυβέρνηση από τη μια πλευρά κηρύσσει υποχρεωτική τη σύμβαση στον Επισιτισμό και από την άλλη καταργεί στον κλάδο αυτό το 5θήμερο. Με αυτές τις συνθήκες, είναι απόλυτα φυσιολογικό τα ξενοδοχεία να μην μπορούν να στελεχωθούν.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.