Στο Φεστιβάλ «Ηράκλειο Μέρες Γαστρονομίας 2018» ο Σωκράτης Βαρδάκης

Στο Φεστιβάλ «Ηράκλειο Μέρες Γαστρονομίας 2018» ο Σωκράτης Βαρδάκης

Στα εγκαίνια του φεστιβάλ «Ηράκλειο, μέρες γαστρονομίας 2018» το οποίο πραγματοποιείται στο λιμάνι Ηρακλείου, συμμετείχε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Ο κ. Σωκράτης Βαρδάκης παρακολούθησε την επιστημονική ημερίδα που διεξήχθη στο χώρο του «καφέ Μαρίνα» εστιασμένη στο τρίπτυχο κρητικών προϊόντων «ελαιόλαδο, κρασί, παξιμάδι», επισκέφτηκε και συνομίλησε με παραγωγούς που εκθέτουν τα προϊόντα τους καθώς και με τους σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, οι οποίοι στηρίζουν το φεστιβάλ δημιουργώντας μοναδικές συνταγές με πιστοποιημένα τοπικά προϊόντα.

Όπως συγκεκριμένα δήλωσε «Η γαστρονομία μπορεί να αποτελέσει βασικό μοχλό ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας αφού προβάλλει τον διατροφικό πολιτισμό της Κρήτης, τα μοναδικά τοπικά προϊόντα μας και βάζει τη βάση για την διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος μας. Το φεστιβάλ «Ηράκλειο μέρες Γαστρονομίας 2018» αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία η οποία προβάλλει την γαστρονομία της Κρήτης καθώς και την δυναμική που μπορεί να αναπτυχθεί από την μετατροπή του Ηρακλείου ως πόλης τουριστικού προορισμού. Για την Κυβέρνηση στρατηγική προτεραιότητα σήμερα αποτελεί η παραγωγή προϊόντων με ποιότητα και ταυτότητα.

            Προς αυτή την κατεύθυνση το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και ιδιαίτερα αναπτυξιακά προγράμματα όπως το LEADER, επικεντρώνονται στην προβολή των προϊόντων και γαστρονομίας.

            Συγχαίρω τους συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ, τον Δήμο Ηρακλείου, την Περιφέρεια Κρήτης, και τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου γιατί με την συνεργασία τους αποδεικνύουν την δυναμική που προκύπτει μέσα από την σύμπραξη των τοπικών φορέων. Συγχαίρω επίσης όλους τους καταξιωμένους επιστήμονες, τους παραγωγούς, τους συλλόγους, τους τοπικούς φορείς τους καταξιωμένους σεφ από όλη την Κρήτη που συμμετέχουν. Η σύμπραξη ποιοτικής γεωργίας – αγροδιατροφής – γαστρονομίας – τουρισμού δίνει τη δυνατότητα να χτιστεί η απαραίτητη προστιθέμενη αξία για την οικονομία της Κρήτης»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.