Στο Υποκατάστημα ΕΦΚΑ Μισθωτών Αγίου Μηνά. Συνάντηση Σωκράτη Βαρδάκη με τον διευθυντή κ. Νίκο Ροκαδάκη.

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κατά τη λειτουργία του το Υποκατάστημα ΕΦΚΑ Μισθωτών Αγίου Μηνά, ενημερώθηκα από τον Διευθυντή κ. Νίκο Ροκαδάκη.

Συγκεκριμένα, όπως τονίστηκε κατά τη συνάντηση, το πρόβλημα της υποστελέχωσης είναι εκείνο που προκαλεί αλυσιδωτές παρενέργειες, καθώς η υποχρέωση που υπάρχει από την ίδρυση του ΕΦΚΑ για δημιουργία τμήματος συντάξεων στο εν λόγω Υποκατάστημα, φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να υλοποιηθεί με τα τωρινά δεδομένα.

Επιπλέον ο κ. Ροκαδάκης με ενημέρωσε επίσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ιδιόκτητο κτήριο της οδού Αγίου Μηνά.

Δυστυχώς η υπερπροσπάθεια των εργαζομένων του ΕΦΚΑ δεν αρκούν, καθώς συνεχώς αυξάνονται οι συνταξιοδοτήσεις του προσωπικού, ενώ η Κυβέρνηση «κλείνει τα μάτια» στο γεγονός αυτό και δεν προχωρά σε καμία διαδικασία ενίσχυσης του Φορέα.

Η Κυβέρνηση ωστόσο έχει επωμιστεί και με μία μεγάλη ευθύνη επιπλέον. Παρέλαβε 90.000 εκκρεμότητες συνταξιοδοτικών αιτημάτων και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχει κατορθώσει να τριπλασιάσει το νούμερο και σήμερα οι εκκρεμότητες ανέρχονται σε 270.000, με ελάχιστες διαφοροποιήσεις στις συνταξιοδοτήσεις του προσωπικού του ΕΦΚΑ.

Συνεπώς οφείλεται στους πολίτες μία εξήγηση, την ώρα που ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, προειδοποίησε πρόσφατα για «δημοσιονομική βόμβα» των συντάξεων που τελούν σε εκκρεμότητα. Αν δεν υπάρχει σκοπιμότητα, πρόκειται για ανικανότητα να διαχειριστούν την κατάσταση.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.