Στο στόχαστρο της κυβέρνησης πέντε δημόσια μουσεία της χώρας μας. Τώρα ξεπουλάνε και τον πολιτισμό μας

Καταστροφική μανία απέναντι στην πολιτιστική κληρονομιά διακατέχει την ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία συνεχίζει την παράδοση οποιουδήποτε δημόσιου αγαθού στα ιδιωτικά συμφέροντα. Μετά την Υγεία και την παιδεία, ακολουθεί το πολιτιστικό αγαθό.

Πέντε βραβευμένα δημόσια μουσεία μετατρέπονται σε ΝΠΔΔ, δηλαδή αποσπώνται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Η αλλαγή του νομικού καθεστώτος μετατρέπει τα κρατικά μουσεία σε κυβερνητικά υποχείρια με διοικητικό συμβούλιο και γενικό διευθυντή που θα επιλέγονται από τον εκάστοτε υπουργό, ενώ ‘εισάγει’ επιχειρηματικούς ομίλους, στα μέχρι σήμερα δημόσια μουσεία, με τη μορφή χορηγών.

Τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν διασφαλίζονται, ενώ η εξαγωγή αρχαιοτήτων από τα συγκεκριμένα μουσεία θα επιτρέπεται για 50 χρόνια! Αυτή η κυβέρνηση παραγνωρίζει ή καλύτερα θέλει να σβήσει το γεγονός ότι με την πολιτιστική πολιτική των προηγουμένων ετών, τα μουσεία όλης της χώρας προσέφεραν σπουδαίο πολιτιστικό, κοινωνικό, εκπαιδευτικό και επιστημονικό έργο.

Μέχρι τώρα είχαμε να αντιμετωπίσουμε το μένος της Κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους νέους, τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την καταστροφική μανία της Κυβέρνησης Μητσοτάκης απέναντι στην πολιτιστική κληρονομιά μας.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.