Στο Ράδιο Κρήτη 101,5 συζητήσαμε σχετικά με την έναρξη των εργασιών του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Με τον Μανώλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη 101,5, συζητήσαμε αναφορικά με την έναρξη των εργασιών του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και θα πρέπει να πούμε ότι ήταν μια καλή μέρα χθες για το κόμμα, με τεράστια συμμετοχή του κόσμου.

Θα ήθελα να μείνω στις 5 ουσιαστικές, κοστολογημένες και εφικτές δεσμεύσεις που παρουσίασε χθες ο Αλέξης Τσίπρας:-

> επαναφορά του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ-

> αύξηση του κατώτατου μισθου στα 800 ευρώ-

> στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του αγροτικού κόσμου με ρύθμιση χρεών της πανδημίας –

> στήριξη του ΕΣΥ-

> ολιστικό σχέδιο για την ενίσχυση της νέας γενιάς και της δημόσιας Παιδείας.

Σε σχέση με την 3η πρόταση, να θυμίσουμε ότι πριν 15 μέρες είχαμε καταθέσει ερώτηση για διαγραφή μέρους και ρύθμιση του πανδημικού χρέους, απαραίτητη για τα 4,5 εκ χρεωμένων Ελλήνων.

Είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή, μετά από ό,τι έχει περάσει τα τελευταία χρόνια η ελληνική κοινωνία να ζητάμε από τους πολίτες που παλεύουν να επιβιώσουν, τους τόκους και τις παράνομες προσαυξήσεις;

Στα σκληρά μνημονιακά χρόνια είχαμε εφαρμόσει ρύθμιση των 120 δόσεων και νιώθω πολύ τυχερός που ήμουν εισηγητής σε αυτό το νομοσχέδιο.

Θα πρέπει να επισημάνουμε επίσης, ότι παρά τις μνημονιακές δεσμεύσεις δεν ξεπουλήσαμε τον ΔΕΔΔΗΕ και κρατήσαμε τον δημόσιο χαρακτήρα του, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που σε μία περίοδο ενεργειακού χάους επέλεξε να τον ξεπουλήσει αντί να τον στηρίξει.

Η μοναδική κυβέρνηση μετά τη μεταπολίτευση που δεν μίλησε για καμένη γη, ήταν αυτή του κ. Μητσοτάκη, γιατί ακριβώς δεν παρέλαβε καμένη γη. Γιατί παρά τα μνημόνια, παρέλαβε ρυθμισμένο δημοσιονομικό χρέος και 37 δισ στα δημόσια ταμεία.

Είμαι ένας από αυτούς που στηρίζει την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή του Προέδρου και της κεντρικής επιτροπής από τη βάση του κόμματος. Θέλουμε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να γίνει ένα κίνημα μαζικό, ανανεωτικό, ισχυρό, ικανό να εμπνεύσει την κοινωνία.

Ο τόπος χρειάζεται μια προοδευτική κυβέρνηση που θα έχει στόχο να κρατήσει την κοινωνία όρθια. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία λάβει από τον ελληνικό λαό εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, θα γίνει πρόσκληση σε όλες τις δυνάμεις που συμφωνούν σε μια κοινωνία δίκαιη, χωρίς αποκλεισμούς, σε μια κοινωνία που στην αγορά εργασίας θα ισχύουν κανόνες συλλογικών διαπραγματεύσεων και συλλογικές συμβάσεις, σε μια κοινωνία που θα έχει λόγο για τις αποφάσεις που την αφορούν.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.