Στο Ράδιο Κρήτη (101.5) για τη λειτουργία των ΤΔΕ στα Υποκασταστήματα ΕΦΚΑ Ηρακλείου

Για το ζήτημα που έχει προκύψει με τη λειτουργία των Τοπικών Διοικητικών Επιτροπών (Τ.Δ.Ε.) των υποκαταστημάτων ΕΦΚΑ Αλικαρνασσού και Αγ. Μηνά, αλλά και για τις εκκρεμείς συντάξεις, συζητήσαμε στο Ράδιο Κρήτη με τον δημοσιογράφο Μανόλη Αργυράκη.

Έντονη είναι η ανησυχία μας για το θέμα, διότι εδώ και 9 μήνες ταλαιπωρούνται οι πολίτες, καθώς από τις επιτροπές των Υποκαταστημάτων Αλικαρνασσού και Αγ. Μηνά διεκπεραιώνονται πολλές υποθέσεις ασφαλισμένων και εργοδοτών.

Δυστυχώς, για το Υποκατάστημα Αλικαρνασσού εκκρεμεί εδώ και μήνες η εντολή για τη σύσταση επιτροπής από την κεντρική διοίκηση του ΕΦΚΑ, ενώ για το υποκατάστημα του Αγ. Μηνά, δεν υπάρχει προσωπικό.

Ζητήσαμε επίσης από τη Διευθύντρια του Περιφερειακού Υποκαταστήματος στον Εσταυρωμένο να έρθει άμεσα σε επαφή με την πρόεδρο της επιτροπής εκεί, για να γίνουν παραπάνω συνεδριάσεις το καλοκαίρι, ώστε να εξομαλυνθεί λίγο η κατάσταση, ωστόσο χρειάζονται καίριες παρεμβάσεις και από τους βουλευτές της συμπολίτευσης, με σκοπό την άμεση επαναλειτουργία και των άλλων 2 επιτροπών.

Τεράστια είναι η ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας και της διοίκησης του ΕΦΚΑ, καθώς όλο το διάστημα της πανδημίας, οι αντίστοιχες επιτροπές στην Αθήνα λειτουργούσαν κανονικά εξ αποστάσεως.

Μεγάλος είναι ο προβληματισμός και για την κατάσταση με τις εκκρεμείς συντάξεις στο τ. ΙΚΑ Εσταυρωμένου, καθώς μέσα στη διετία της διακυβέρνησης της ΝΔ εκτοξεύθηκαν από 4.500 σε 12.500-13.000, γεγονός ιδιαίτερα δυσοίωνο και ανησυχητικό.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.