Στο Ράδιο Κρήτη 101.5 για της αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης

Στο Ράδιο Κρήτη 101.5 με τον δημοσιογράφο Λευτέρη Βαρδάκη συζητήσαμε για τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών ή μη και την εξάντληση της τετραετίας από την Κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του Πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει ο κόσμος να προετοιμαστεί για ένα δύσκολο χειμώνα.

Ο πληθωρισμός έχει εκτοξευτεί πάνω από 12%, η αγοραστική δύναμη των πολιτών έχει μειωθεί δραματικά και ακόμα δεν έχουμε δει πραγματικά τις νέες αυξήσεις.

Τρανό παράδειγμα η βεβαίωση της επιστρεπτέας προκαταβολής, καθώς πάνω από 3 δις πρέπει να επιστρέψουν στα κρατικά ταμεία οι επιχειρηματίες, σε αυτή τη τόσο δύσκολη περίοδο για όλους.

Η Κυβέρνηση πελαγοδρομεί και αυτό αντικατοπτρίζεται με την ρήτρα αναπροσαρμογής, όπου καλούνται οι πολίτες να τρέχουν κάθε μήνα να επιλέξουν για το ποιος πάροχος ενέργειας θα έχει την χαμηλότερη τιμή.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση αυτής της οικονομικής κρίσης είναι ξεκάθαρη.

Διαγραφή μέρους τουλάχιστον του πανδημικού χρέους και ρύθμιση σε 120 δόσεις του υπολοίπου

Μείωση του Φ.Π.Α. στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης

Μείωση του Ε.Φ.Κ.

Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800,00 €

Ήταν προτιμότερο η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αντί να εισπράξει 3,5 δις, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό όπως ανακοινώθηκε, από τις αυξήσεις και τον Φ.Π.Α να προέλθουν τα 2 δις και τα υπόλοιπα να βρεθούν από την μείωση του Ε.Φ.Κ.

Εννοείται πως το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και η Ευρώπη έχει τις ευθύνες τις.

Μην λησμονούμε όμως ότι όλα αυτά έχουν ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2021 πολύ πριν συμβούν ο πόλεμος στην Ουκρανία και όλα αυτά που επικαλείται η σημερινή κυβέρνηση.

Εν μέσω ενεργειακής κρίσης όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες, με τρανταχτό παράδειγμα την Γαλλία, κρατικοποίησαν τις εταιρείες κοινής ωφέλειας, την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ξεπούλησε την Δ.Ε.Η.

Ο τουρισμός αποτελούσε και αποτελεί την βαριά βιομηχανία της χώρας μας.

Δεν θα αποτελούσε όμως πρόβλημα η χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους, έτσι ώστε να μην φτάσουμε σήμερα να έχουμε 19.000 κρούσματα ημερησίως και να οδεύουμε προς ολοταχώς σε ένα νέο lock down τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Κλείνοντας αναφερθήκαμε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που συζητείται στις Επιτροπές της Βουλής και βρίσκει αντίθετους σύσσωμη την Πανεπιστημιακή κοινότητα και το φοιτητικό κίνημα ανεξαρτήτως παράταξης.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.