Στο Ράδιο Κρήτη για εργατικό δυναμικό στον τουρισμό και απονομές συντάξεων

Όπως εξηγήσαμε στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη (101.5), η κυβέρνηση προτιμά “πονηρές” λύσεις σε βάρος των εργαζομένων, αντί να κάνει τα αυτονόητα.Το πρόβλημα της εύρεσης εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού θα λυνόταν άμεσα, εφόσον ο αρμόδιος υπουργός καθιστούσε Υποχρεωτική τη σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Αναφορικά με την εποχική απασχόληση αλλοδαπών στον τουρισμό, θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών ως προς το καθεστώς απασχολησής τους.

Το κράτος θα πρέπει να αναζητήσει μόνιμες λύσεις στα θέματα με τους εποχικούς εργαζομένους, πολίτες τρίτων χωρών, είτε στον τουρισμό είτε στον αγροτικό τομέα.Αναφερθήκαμε επίσης στον εμπαιγμό των συνταξιούχων πρώην εργαζομένων του ΕΦΚΑ, οι οποίοι επανήλθαν στα Τμήματα συντάξεων για να συνεπικουρήσουν στην έκδοση συντάξεων.

Η αμοιβή τους ανέρχεται σε λιγότερα από 700 ευρώ μηνιαίως καθαρά, αρκετά χαμηλότερα από όσα είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή που λίγο καιρό πριν έγιναν προσλήψεις 247 στελεχών στο ΕΦΚΑ, που αμείβονται από 4.000-8.000 ευρώ.

Πέρα από το θέμα της μισθοδοσίας όσων προσελήφθησαν, υπάρχει και το θέμα του αριθμού των εκδοθέντων συντάξεων.

Οι συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης στο Ηράκλειο διεκπεραιώνουν ο καθένας τους, περίπου 120 φακέλους το μήνα, όταν το σύνολο των δικηγόρων και των λογιστών που πιστοποιήθηκαν και έχουν ήδη προσληφθεί, έχουν εκδώσει περίπου 40 συνταξιοδοτικές αποφάσεις πανελλαδικά.

Το θέμα όμως είναι να γίνει παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας από την Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΦΚΑ, για καλύτερες αμοιβές, ώστε να μείνουν οι νεοπροσληφθέντες εργαζόμενοι και να βοηθήσουν στη λύση του προβλήματος των εκκρεμών συντάξεων.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.