Στο πλευρό παραγωγών και εμπόρων των Λαϊκών Αγορών ο Σωκράτης Βαρδάκης

Βρεθήκαμε σήμερα στο πλευρό παραγωγών και εμπόρων των Λαϊκών Αγορών, που αγωνίζονται μήνες τώρα για να αποτρέψουν τη διάλυση των λαϊκών αγορών και οι οποίοι σήμερα πραγματοποιούν πανελλαδική απεργία και συλλαλητήριο στη #Βουλή.

Στεκόμαστε άλλη μία φορά στο πλευρό των ανθρώπων του μόχθου και του μεροκάματου, των παραγωγών και εμπόρων των λαϊκών αγορών, που σήμερα, μέρα που είχε προγραμματιστεί η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές στην Ολομέλεια της Βουλής, αγωνίζονται πανελλαδικά, σε μία ύστατη προσπάθεια να εισακουστούν τα αιτήματά τους, και να μην υπερψηφιστούν διατάξεις του σχετικού νομοσχεδίου, που αφενός διαλύουν τον θεσμό όπως τον γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, και αφετέρου «αποβάλλουν» εντέχνως τους αγρότες παραγωγούς από αυτές.

Ανυποχώρητος και αδιάλλακτος εμφανίζεται ο Αρμόδιος Υπουργός, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αν και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στάθηκαν απέναντι στο σχέδιο νόμου, όταν αυτό συζητήθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Ο ίδιος προσωπικά είχε δεσμευτεί στις Ομοσπονδίες Λαϊκών Αγορών ότι θα συνυπολογίσει τα αιτήματά τους, όταν απέσυρε το ίδιο νομοσχέδιο τον Φεβρουάριο του 2021.Δίνουμε μάχη μέσα και έξω από την Βουλή, καιρό τώρα, για να εισακουστούν τα δίκαια αιτήματα των Ομοσπονδιών.

Ζητάμε από τον Αρμόδιο Υπουργό, έστω και την τελευταία στιγμή να αναθεωρήσει τη στάση του, να αποσύρει το νομοσχέδιο και να τηρήσει τις δεσμεύσεις του προς τις Ομοσπονδίες, συνυπολογίζοντας τις προτάσεις του για τον εξορθολογισμό του θεσμού των λαϊκών αγορών.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.