Στο Περιφερειακό Συμβούλιο #Κρήτης, όπου συζητήθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου του νέου Β.Ο.Α.Κ. στο τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη.

Οι πλημμύρες που έπληξαν τον Δήμο Χερσονήσου τον Νοέμβρη του ’20, καθώς η απορροή ομβρίων σε τυφλά σημεία οδήγησαν σε εκτενείς καταστροφές σε κατοικίες και επιχειρήσεις.

Λαμβάνοντας υπόψιν και τις επισημάνσεις του ΤΕΕ/ΤΑΚ για τη διαχείριση των ομβρίων υδάτων και την απόληξή τους σε φυσικούς αποδέκτες, προχωρήσαμε σε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση προς το Υπουργείο Υποδομών, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουμε λάβει απάντηση.

Ζητάμε από τον αρμόδιο Υπουργό να εντάξει στο έργο του Β.Ο.Α.Κ. τις παράπλευρες χαράξεις σύμφωνα με τις προτάσεις του ΤΕΕ/ΤΑΚ και με ποιο τρόπο θα διαχειριστεί το θέμα των ομβρίων υδάτων και των ρεμάτων που εκβάλλουν σε τυφλά σημεία.

Ενσωματώνοντας τις παρατηρήσεις του συμβουλευτικού αυτού οργάνου, όπως και τις προτάσεις του Δήμου Χερσονήσου και της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης, είμαστε θετικοί στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Στόχος εξάλλου είναι να κατασκευασθεί ένας πλήρης, λειτουργικός και ασφαλής αυτοκινητόδρομος ικανοποιώντας τους Κρητικούς αλλά και τους επισκέπτες του νησιού μας.

#ΒΟΑΚ#ΤΕΕ

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.