Με τους συγγενής και φίλους των αγωνιστών που συμμετείχαν στην απαγωγή του Γερμανού Στρατηγού Κράϊπε

Στο μνημείο για την απαγωγή του Κράϊπε ο Σωκράτης Βαρδάκης

Στην εκδήλωση αποκαλυπτηρίων του μνημείου για όσους συμμετείχαν στην απαγωγή του Κράϊπε, βρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, καταθέτοντας στεφάνι στη μνήμη των αγωνιστών που συνεργάστηκαν για το ιστορικό αυτό γεγονός. Μετά την κατάθεση στεφάνου, ο κ. Βαρδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«H απαγωγή του Γερμανού στρατηγού Κράϊπε στην Κρήτη από Βρετανούς και κρητικούς αντιστασιακούς στις 26 Απριλίου του 1944 λίγους μήνες πριν από τη λήξη του πολέμου αποτελεί άλλη μια ιστορική στιγμή του αντιστασιακού αγώνα. Ο Πάτρικ Λι Φέρμορ, ο Στάνλεϊ Μος μαζί με τους κρητικούς αγωνιστές έγραψαν μια φωτεινή σελίδα στην ιστορία της αντίστασης του τόπου μας απέναντι στο φασισμό.

Τους πρωταγωνιστές ήρωες Ηλία Αθανασάκη, Μιχάλη Ακουμιανάκη, Παύλο Ζωγραφιστό, Αντώνη Ζωιδάκη, Νίκο Κόμη, Αντώνη Παπαλεωνίδα, Μανώλη Πατεράκη, Στρατή Σαβιολάκη, Γιώργο Τυράκη, Δημήτρη Τζατζά, Γρηγόρη Χναράκη, αλλά και όλους τους κρητικούς και κρητικές που αψηφώντας το θάνατο και τα αντίποινα των κατακτητών βοήθησαν στην επιτυχία του εγχειρήματος της απαγωγής. Χρέος μας η απόδοση τιμής και η διατήρηση της μνήμης των αγώνων των προγόνων μας.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.