Στον Politica 89.8 για τις καταστροφές στην Αγία Πελαγία, Λυγαριά και Παλαιόκαστρο

Για τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα και την αποτυχία του επιτελικού κράτους να προειδοποιήσει τους κατοίκους μέσω του 112, παρά την έγκαιρη πρόβλεψη για το ακραίο καιρικό φαινόμενο της 15ης Οκτωβρίου, συνομιλήσαμε στο ραδιόφωνο του politica.gr (89.8 ) με τον δημοσιογράφο Νίκο Παπαδάκη.

Δυστυχώς, οι άνθρωποι που χάθηκαν στην Αγία Πελαγία το περασμένο Σάββατο δε γυρίζουν πίσω και εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους τους. Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και βλέπουμε τα καταστροφικά της αποτελέσματα. Για αυτό πρέπει να θωρακιστούμε και να γίνουν τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα για την προστασία όλων μας.

Το θέμα βέβαια της μη προειδοποίησης των κατοίκων της Αγίας Πελαγίας και Παλαιοκάστρου, μέσω του 112, είναι υπό διερεύνηση, όπως και το αν θα μπορούσε να αποφευχθεί η τραγωδία.

Αναφορικά με τις υλικές ζημιές σε οικίες και επιχειρήσεις, φτάνει η υποκρισία της κυβέρνησης. Απαιτούνται πράξεις. Ακόμα δεν έχουν αποζημιωθεί οι πλημμυροπαθείς επαγγελματίες σε Χερσόνησο από το 2020 και σεισμοπαθείς του Αρκαλοχωρίου 2021!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.