Στον 9.84 και την Αγγέλα Δουλγεράκη για τον αποκλεισμό πολιτών από την συνταγογράφηση

Μέσα από τη συχνότητα του 9.84 στην εκπομπή της δημοσιογράφου Αγγέλας Δουλγεράκη, καλέσαμε τη Κυβέρνηση να βρει λύση στον έλεγχο του συστήματος, αντί να ταλαιπωρούνται 2 εκατομμύρια συμπολίτες μας, που δεν μπορούν πλέον να συνταγογραφήσουν τα φάρμακά τους εκτός δημοσίων δομών.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε παράταση στο «ψαλίδι» της συνταγογράφησης από ιδιώτες γιατρούς μέχρι τις 30 Απριλίου, σε ότι αφορά συνταγογράφηση φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους πολίτες.Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας καθώς η παράταση δεν λύνει το πρόβλημα που προκαλείται, ενώ είναι αμφίβολο αν μετά τις 30 Απριλίου θα επιλυθεί το πρόβλημα.

Οι ασθενείς στην ενδοχώρα του Ηρακλείου βιώνουν την ταλαιπωρία καθώς πρέπει να κάνουν χιλιόμετρα για να φθάσουν σε ένα νοσοκομείο ώστε να συνταγογραφήσουν τα φάρμακα ή τις εξετάσεις τους.

Οφείλει το Υπουργείο Υγείας να βρει τρόπο ώστε να ελέγξει ποιοι είναι εκείνοι που εμπλέκονται με το πρόβλημα της υπερ-συνταγογράφησης και των 400.000 νέων ΑΜΚΑ σε βάρος της υγείας αντί να ταλαιπωρούν 2 εκατομμύρια πολίτες και χιλιάδες εργαζόμενους στα νοσοκομεία.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.