Στον 9.84 για τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ

Δεν γίνεται ο Πρωθυπουργός της χώρας να προτρέπει τους εργοδότες στον κλάδο του τουρισμού να δώσουν καλύτερους μισθούς στους εργαζόμενους, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση παρά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις των συνδικάτων αρνείται να κηρύξει υποχρεωτικές τις τοπικές συμβάσεις στον τουρισμό και στα τουριστικά λεωφορεία Κρήτης, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει η σύμφωνη γνώμη εργοδοτών και εργαζομένων.

Ενώ εν μέσω τουριστικής περιόδου το αρμόδιο υπουργείο και μετά από ασφυκτικές πιέσεις 10 μηνών και γνωμοδότηση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ), υποχρεώθηκε να κηρύξει την σύμβαση στον τουρισμό-επισιτισμό υποχρεωτική.

Ειδικά οι οδηγοί τουριστικοί λεωφορείων, μετά από πέντε μήνες απεργίας, είναι ακόμα «ξεκρέμαστοι», ενώ σε περιπτώσεις απόλυσης δεν λαμβάνουν αποζημίωση.

Και μόνο η δήλωση του κ. Μητσοτάκη, αποδεικνύει ότι γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει στον κλάδο του τουρισμού. Πρέπει να αντιληφθεί ότι η υποχρεωτικότητα των συμβάσεων είναι πλέον θεσμός και δημιουργεί όρους αξιοπρέπειας και αλληλοσεβασμού εργοδότη – εργαζόμενου.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.