Στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Μάχης του Κοψά ο Σωκράτης Βαρδάκης

Στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Μάχης του Κοψά ο Σωκράτης Βαρδάκης

Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της Μάχης του Κοψά, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, παρευρέθηκε στην θεία λειτουργία και την επιμνημόσυνη δέηση, καταθέτωντας στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων στη μάχη. Ο κ. Βαρδάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

««Στις 20 Μαΐου 1941 ξεκίνησε η αεροπορική επιχείρηση Ερμής. Μια επιχείρηση που η αναπάντεχα σθεναρή αντίσταση Κρητικού λαού ανέτρεψε τις προβλέψεις και καθόρισε αποφασιστικά την πορεία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μια ιστορική επέτειος που η μνήμη της εξακολουθεί να σηματοδοτεί τη δύναμη του λαϊκού αγώνα, όταν συλλογικά αγωνίζεται για την προάσπιση των ιδεωδών της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.

Αυτή την επέτειο τιμούμε, αποτίοντας φόρο τιμής στο άσβεστο πάθος του Κρητικού λαού για ελευθερία αλλά και σε όλους τους ήρωες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά που αγωνίστηκαν και έπεσαν στα πεδία μαχών. Τις 12 μέρες της σθεναρής αντίστασης διαδέχθηκαν 4 χρόνια κατοχής, κατα τα οποία ο λαός της Κρήτης συνέχισε να επιδεικνύει το ατρόμητο πνεύμα του και πλήρωσε πολύ υψηλό τίμημα για αυτό. Το φωτεινό παράδειγμα της αυτοθυσίας τους και οι αγώνες τους παραμένουν ζωντανοί και μας εμπνέουν στους αγώνες μας ενάντια σε κάθε μορφή ανελευθερίας».

Επιπλέον, ο κ. Βαρδάκης στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης πεσόντων και ολοκαυτώματος Καμαρών του Δήμου Φαιστού από τα στρατεύματα κατοχής το Μάη του 44, έκανε την εξής δήλωση: «Κάθε γωνιά της Κρήτης είναι ένας τόπος θυσίας. Οφείλουμε να τιμούμε, να θυμόμαστε και να παραδειγματιζόμαστε από όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την Δημοκρατία και την Ελευθερία».

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.