Στη Φωνή της Ελλάδας ο Σωκράτης Βαρδάκης για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Για το εργασιακό νομοσχέδιο, το επερχόμενο ασφαλιστικό, μίλησε ο Σωκράτης Βαρδάκης, στην ΕΡΑ, Φωνή της Ελλάδος και στον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Διονυσόπουλο.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης, σχετικά με τον νέο νόμο για τα εργασιακά, υπογράμμισε πως «το χειρότερο το οποίο εισάγει είναι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας και της αμοιβής, με τη σύναψη ατομικής σύμβασης, καθώς ο κ. Χατζηδάκης πασχίζει να μας πείσει ότι η σχέση εργαζόμενου εργοδότη είναι ισότιμη και κάτι τα τέτοιο είναι προς όφελος του εργαζομένου.

Τόσο η αύξηση των ωρών των υπερωριών, όσο και η κατάργηση των ΣΣΕ, που ήταν προϊόν διαπραγματεύσεων μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, δεν δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

Αντίθετα, θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο τον αριθμό των ανέργων, οι οποίοι ήδη ανέρχονται στο ένα εκατομμύριο. Με φερετζέ την εισαγωγή ψηφιακής κάρτας και την ενσωμάτωση ευρωπαϊκών οδηγιών, η κυβέρνηση διατείνεται ότι οι διατάξεις είναι προς όφελος των εργαζομένων, τη στιγμή που καταργούνται ακόμα και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Σε ότι αφορά το οκτάωρο και την κατάργησή του, δεν μας εκπλήσσει, αφού ο κ. Μητσοτάκης ήδη από το 2018 το θεωρούσε παρωχημένο. Η ποινικοποίηση της απεργίας δείχνει το αληθινό πρόσωπο μιας ακραίας, νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.