Στη Βουλή το αίτημα του Δήμου Γόρτυνας για παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήματος στην πλατφόρμα ΑΡΩΓΗ

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήματος στην πλατφόρμα ΑΡΩΓΗ, προχωρήσαμε, καταθέτοντας αναφορά, προς τον κ. Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, τον Υπουργό Οικονομικών και τον κ. Υπουργό Επικρατείας, σχετικό αίτημα του Δήμου Γόρτυνας.

Ειδικότερα, μετά την απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Βεσυρόπουλου στην υπ.’ αρ. 135/1-11-21 επίκαιρη ερώτησή μου, ότι αναμένει σχετικό αίτημα από τους πληγέντες Δήμους, επικοινώνησα και ενημέρωσα άμεσα με τους Δημάρχους εντός των αυτοδιοικητικών τους ορίων οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για αποζημίωση λόγω του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου.

Μετά το Δήμο Μινώα Πεδιάδας και Αρχανών Αστερουσίων, επιστολή απέστειλε και ο Δήμαρχος Γόρτυνας, προς τους αρμόδιους, ζητώντας παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήματος των σεισμόπληκτων κατοίκων του αντίστοιχου Δήμου, για τουλάχιστον δύο μήνες μετά το πέρας της ισχύουσας προθεσμίας, στις 15 Νοεμβρίου 2021, δεδομένου ότι οι έλεγχοι Β’ επιπέδου δεν προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί έως τότε.

Καλούμε τους Υπουργούς να λάβουν σοβαρά υπόψη τους, το αίτημα του Δημάρχου Γόρτυνας και να μας ενημερώσουν για τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.