Στη βουλή τα αιτήματα των Ομοσπονδιών λαϊκών αγορών

Το αίτημα των Ομοσπονδιών παραγωγών και επαγγελματιών λαϊκών αγορών, για συνάντηση και ενημέρωση του κ. Πρωθυπουργού σχετικά με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο, φέρνουν στη Βουλή οι Τομεάρχες ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αλέξης Χαρίτσης και ο Σωκράτης Βαρδάκης, καταθέτοντας αναφορά προς τον κ. Πρωθυπουργό την επιστολή και το υπόμνημα με τις προτάσεις τριών Ομοσπονδιών παραγωγών και επαγγελματιών λαϊκών αγορών.

Στις 15 Απριλίου 2021, τέθηκε, υπό δημόσια διαβούλευση, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των λαϊκών αγορών και του υπαίθριου εμπορίου, με το οποίο έρχονται σαρωτικές αλλαγές στο χώρο των λαϊκών αγορών.

Στα πλαίσια συναντήσεων, που είχαν πραγματοποιήσει, με τον αρμόδιο Υπουργό και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα, οι Ομοσπονδίες των λαϊκών αγορών, εξέθεσαν τις διαφωνίες τους, επί συγκεκριμένων αλλαγών που προωθεί η Κυβέρνηση, καταθέτοντας προτάσεις για την Αναμόρφωση και τον Εκσυγχρονισμό του πλαισίου των λαϊκών αγορών.

Παρά τις τότε διαβεβαιώσεις του Υπουργού κ. Γεωργιάδη, για βελτιώσεις στο αρχικό σχέδιο νόμου, προωθούνται εν τέλει οι ρυθμίσεις που είχαν προαποφασιστεί. Αλλαγές που διαλύουν τον θεσμό των λαϊκών αγορών, όπως τον ξέραμε μέχρι σήμερα, δημιουργώντας το κατάλληλο έδαφος για να εισέλθουν «νομικά πρόσωπα», με μεγάλη ευκολία, διευκολύνοντας παράλληλα τον αποκλεισμό παραγωγών πωλητών σε πολλές περιπτώσεις.

Οι βουλευτές καλούν τον κ. Πρωθυπουργό αφενός να ικανοποιήσει το αίτημα των Ομοσπονδιών για συνάντηση και αφετέρου να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες, για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.