Στη Βουλή οι επισημάνσεις και προτάσεις τροποποίησης του Ν.4759/2020, του ΤΕΕ/ΤΑΚ

Τις επισημάνσεις και προτάσεις τροποποίησης του Ν.4759/2020, όπως αυτές παραθέτονται στην σχετική επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ, φέραμε στη βουλή με κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Συγκεκριμένα, το ΤΕΕ/ΤΑΚ επισημαίνει ότι ο τρόπος διατύπωσης κάποιων άρθρων στο κεφάλαιο Γ: «Ρυθμίσεις για την εκτός σχεδίου δόμηση και τους οργανωμένους υποδοχείς», δημιουργεί σύγχυση ως προς το τι ισχύει πλέον σε περιοχές όπου υπάρχει σχεδιασμός πρώτου επιπέδου, δηλαδή ΣΧΟΟΑΠ (Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων) και ΓΠΣ (Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια). Συγκεκριμένα, στο άρθρο 31 αναγράφεται ότι οι τροποποιήσεις αφορούν σε περιοχές που στερούνται σχεδιασμού, κάτι το οποίο στα επόμενα άρθρα (35 έως 39) φαίνεται να αμφισβητείται, καθώς πρόκειται για τροποποιήσεις που εφαρμόζονται παντού.

Για την αποσαφήνιση προτείνουν τα άρθρα 31 έως και 34, αλλά και το 40 να αποτελέσουν ειδικό κεφάλαιο με τίτλο: «Ρυθμίσεις για την εκτός σχεδίου δόμηση σε περιοχές που στερούνται χωροταξικού σχεδιασμού πρώτου επιπέδου», καθώς επίσης και τα άρθρα 35 έως 39 να αποτελέσουν χωριστό κεφάλαιο, αφού αφορούν τροποποιήσεις για τουριστικές και λοιπές εγκαταστάσεις που εφαρμόζονται παντού και όχι μόνο σε περιοχές που στερούνται χωροταξικού σχεδιασμού.

Ζητάμε από τον Αρμόδιο Υπουργό να λάβει υπόψη του, τις επισημάνσεις και προτάσεις του ΤΕΕ/ΤΑΚ και να ενημερωθούμε για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.