Στη Βουλή η απόσταξη κρίσης και τα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του μέτρου

Στη Βουλή φέραμε το ζήτημα της απόσταξης κρίσης και τα προβλήματα που προκύπτουν στο πλαίσιο του μέτρου οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Καταθέσαμε δύο αναφορές στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου και συγκεκριμένα την κοινή επιστολή της Ένωσης Ηρακλείου και της Ένωσης Πεζών, καθώς και την επιστολή του Δικτύου Οινοποιών Ηρακλείου που αναφέρονται σε πλευρές του ίδιου ζητήματος.

Σχετικά με την κοινή επιστολή-υπόμνημα της Ένωσης Ηρακλείου και της Ένωσης Πεζών με θέμα «Καταβολή της ενίσχυσης Απόσταξης Κρίσης – Άτοκη Χρηματοδότηση» επισημαίνεται ότι κύριο ζήτημα που απασχολεί τις ενώσεις είναι η απορρόφηση σταφυλιού για τον τρύγο του 2020 δεδομένου ότι η παραγωγή που δεν μπορεί να απορροφηθεί είναι 25.000 τόνοι για την περιοχή, ενώ όπως τονίζουν «οι ενώσεις θα μπορούσαν αν είχαν πρόσβαση σε άτοκη χρηματοδότηση να λάβουν την ενίσχυση να παραλάβουν 10.000 τόνους». Με την παρούσα επιστολή-υπόμνημα ζητούν 1. Άτοκη και εύκολη χρηματοδότηση για πίστωση άνω των δύο ετών με εκχώρηση των τιμολογίων και 2. Χαμηλότοκη χρηματοδότηση για περίοδο 5 ετών για την κάλυψη του συνόλου των εισροών και λοιπών εξόδων καλλιέργειας.

Η επιστολή του Δικτύου Οινοποιών Νομού Ηρακλείου με θέμα «Αναγκαιότητα άμεσης επίλυσης των προβλημάτων που προκύπτουν στο πλαίσιο της Απόσταξης Κρίσης», επισημαίνονται επίσης τα προβλήματα γύρω από το θέμα της απόσταξης κρίσης και ζητά μέσω ερωτημάτων προς το Υπουργείο, μεταξύ άλλων, άτοκη χρηματοδότηση για την αγορά οινοστάφυλων και προκαταβολή από το ποσό που θα εγκριθεί για την απόσταξη κρίσης.

Ζητάμε απαντήσεις στα παραπάνω ζητήματα και τις σχετικές ενέργειες των δύο Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.