Στην 14η Παγκρήτια Αγροκτηνοτροφική έκθεση Αρκαλοχωρίου

Στην 14η Παγκρήτια Αγροκτηνοτροφική έκθεση Αρκαλοχωρίου βρεθήκαμε με τον υπεύθυνο της Ομάδας Εργασίας Αγροτικού της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ηρακλείου Γιώργο Αποστολάκη.

Επισκεφτήκαμε τα περίπτερα της Έκθεσης και συνομιλήσαμε με τους επιχειρηματίες – εκθέτες, οι οποίοι σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τον πρωτογενή τομέα, συνεχίζουν να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες και τα προϊόντα τους στον αγροτικό κόσμο, επιτρέποντας σε όλους εμάς να αισθανόμαστε αισιόδοξοι για την επόμενη μέρα.

Από την πλευρά μας, οφείλουμε να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα ο οποίος συνεισφέρει, μαζί με τη μεταποίηση, περίπου στο 8% του ΑΕΠ της χώρας, ενώ θα πρέπει να στηρίξουμε την έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και εξοπλισμού, καθώς σύμφωνα με τη Eurostat, η δαπάνη για την ενσωμάτωσή τους στον πρωτογενή τομέα στη χώρα μας, αντιστοιχεί σε 11 ευρώ ανά εκτάριο, όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 33 ευρώ ανά εκτάριο.

Θα ήθελα να συγχαρώ τους εκθέτες για την διάθεση και την προσφορά τους στον τόπο, όπως επίσης και τον Δήμο Μινώα Πεδιάδος για την σημαντική συμβολή του στην διοργάνωση της έκθεσης σε μια δύσκολη υγειονομικά συγκυρία.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.