Συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης για το φράγμα Αμιρών - Αγίου Βασιλείου

Στην τελική ευθεία το φράγμα Αμιρών – Αγίου Βασιλείου

Συνάντηση για το φράγμα Αμιρών – Αγίου Βασιλείου πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης, μεταξύ του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη, του Δημάρχου Βιάννου κ. Μπαριτάκη και του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τους κ.κ. Μπαριτάκη και Βαρδάκη, ότι το φράγμα μπαίνει στην τελική ευθεία για τη χρηματοδότησή του. Ήδη το τεχνικό δελτίο που αφορά τις απαλλοτριώσεις ετοιμάζεται να διαβιβαστεί από την Περιφέρεια Κρήτης στο αρμόδιο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας για την έγκριση των σχετικών πιστώσεων, προκειμένου να κηρυχθούν οι απαλλοτριώσεις και να οριστεί η τιμή μονάδας.

Επίσης, η οριστική μελέτη του φράγματος, διαβιβάζεται στις αρμόδιες υπηρεσίες για την έκφραση γνώμης, προκειμένου να εγκριθούν οι περιβαλλοντικοί όροι.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των υπηρεσιών, η μελέτη του έργου θα υποβληθεί για χρηματοδότηση, το προσεχές φθινόπωρο.

Επίσης ο κ. Αρναουτάκης ενημέρωσε τον κ. Βαρδάκη ότι 6 Ιουνίου δημοπρατείται και προκύπτει ο ανάδοχος του έργου Φόδελε – Αγίας Πελαγίας.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.