Στην συνάντηση που διοργάνωσε το Σωματείο Επισιτισμού – Τουρισμού ν. Ηρακλείου

Βρεθήκαμε στην συνάντηση που διοργάνωσε το Σωματείο #Επισιτισμού – Τουρισμού ν. Ηρακλείου σχετικά με τα προβλήματα που έχει προκαλέσει το παρατεταμένο lockdown στο Ηράκλειο.

Στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, βρέθηκε ο κλάδος των εργαζομένων που απασχολούνται με την αναπαραγωγή μουσικής στους χώρους εστίασης (Dj), καθώς ανάμεσα στα μέτρα απαγόρευσης που ισχύουν, περιλαμβάνεται και η απαγόρευση μουσικής, γεγονός που αφήνει χωρίς εισόδημα δεκάδες εργαζόμενους του κλάδου.

Διανύουμε μία περίοδο που άλλο ένα αδικαιολόγητο #lockdown δεν επιτρέπει σε συγκεκριμένους εργαζόμενους στον επισιτισμό – τουρισμό να εργαστούν με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν ακόμα και πρόβλημα επιβίωσης. Η Κυβέρνηση τους αγνοεί πλήρως, καθώς δεν τους συμπεριλαμβάνει στα πενιχρά μέτρα στήριξης που παρέχει σε εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας εξαιτίας της πανδημίας. Το τελευταίο διάστημα έχουμε αναδείξει με διαδοχικές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μας τα προβλήματα του κλάδου, ενώ έχουμε προχωρήσει ακόμα και σε κατάθεση πρότασης νόμου για την διασφάλιση τουλάχιστον του επιδόματος ανεργίας την περίοδο που τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά λόγω εποχικότητας. Θα συνεχίσουμε την άσκηση πίεσης στην Κυβέρνηση και το επόμενο διάστημα με στόχο να αποκατασταθούν όλες αυτές οι αδικίες που δημιουργούν τεράστια οικονομικά προβλήματα στο σύνολο σχεδόν πλειοψηφία των εργαζομένων.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.