Στην ημερίδα «Δημόσια νοσοκομεία χωρίς φακελάκι» παρευρέθηκε ο Σωκράτης Βαρδάκης

Στην ημερίδα «Δημόσια νοσοκομεία χωρίς φακελάκι» παρευρέθηκε ο Σ. Βαρδάκης

Στην ημερίδα «Δημόσια νοσοκομεία χωρίς φακελάκι» παρευρέθηκε ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης. Κατά την αρχική του τοποθέτηση, έδωσε αρχικά τα θερμά συγχαρητήρια στην 7η ΥΠΕ για την πρωτόγνωρη πρωτοβουλία, και επίσης σημείωσε την άμεση ανταπόκριση και συμμετοχή της ηγεσίας Υπουργείου Υγείας, δείχνοντας τη θέληση για δράση ενάντια σε ένα χρόνιο πρόβλημα.

Με αφορμή την σημερινή ημερίδα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: Κάθε μέρα, σε κάθε βήμα μας διαπιστώνουμε ότι μαίνεται ο πόλεμος κατά της διαφθοράς και δεν είναι τυχαία τα χαλκευμένα δημοσιεύματα, η υποκρισία και το θράσος των εκπροσώπων της, που βλέπουν συνεχώς να περιορίζεται η πολύχρονη και πολυεπίπεδη δράση τους.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι συνιστά “το φακελάκι” πράξη παράνομη και ανήθικη συμπεριφορά, αλλά το σύνολο της κοινωνίας καθίσταται θύμα, αφού τα γενικότερα κρούσματα διαφθοράς με τις διάφορες μορφές, καθυστερούν την οικονομική ανάπτυξη, αυξάνουν τη φτώχεια, υποβαθμίζουν την ποιότητα των δημοσίων υπηρεσιών, απομυζώντας τους λίγους και ανεπαρκείς πολλές φορές δημοσίους οικονομικούς πόρους, προς βλάβη των φτωχών, των αδυνάτων και άλλων που έχουν ανάγκη βοηθείας.

Η διαφθορά αποτελεί καρκίνωμα όχι μόνο της χώρας μας, αλλά αποτελεί φαινόμενο όλου του κόσμου, σε κάποιες χώρες με χαμηλό και σε άλλες με υψηλό δείκτη. Είναι ευκόλως κατανοητό ότι η κυριαρχία της διαφθοράς τα προηγούμενα χρόνια, συνέβαλλαν στην απώλεια εμπιστοσύνης όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο αλλά και σε ένα βαθύτατα κοινωνικοοικονομικό. Αποτελεί, εκτός των άλλων πληγή της οικονομίας.

Η Κυβέρνησή μας θεωρώ ότι έχει επιδείξει τη βούληση για αντιμετώπιση του φαινομένου, δημιουργώντας τη Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης διαφθοράς, αλλά και υλοποιώντας ένα εθνικό σχέδιο δράσης, με τη βοήθεια του ΟΟΣΑ.

Μεταξύ άλλων απαραίτητες είναι οι δράσεις για την εφαρμογή ενός διαφανούς συστήματος λειτουργίας των νοσοκομείων, όπως έχει γίνει ήδη με την θέσπιση της Λίστας Χειρουργείου με τον νόμο 4368/16. Απαραίτητος είναι και η ενδελεχής εποπτεία λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού, εφαρμόζοντας δικλείδες ασφαλείας αλλά και επανέλεγχο κρίσιμων κέντρων λήψης αποφάσεων. Στόχος θα πρέπει να είναι και η περιθωριοποίηση συμπεριφορών που συνεχίζουν έως σήμερα να συντηρούν φαινόμενα διαφθοράς.

Θερμά συγχαρητήρια στην 7η ΥΠΕ για την πρωτόγνωρη πρωτοβουλία και για την άμεση ανταπόκριση και συμμετοχή της ηγεσίας Υπουργείου Υγείας.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.