Κατά την τοποθέτησή του κ. Βαρδάκη στην ημερίδα για την οδική ασφάλεια

Στην ημερίδα για την Οδική Ασφάλεια ο Σωκράτης Βαρδάκης

«Πίσω από κάθε ένα νούμερο τροχαίου συμβάντος από τα χιλιάδες που η Κρήτη γνωρίζει τα τελευταία χρόνια, κρύβεται μία ολόκληρη ιστορία, μία οικογένεια».

Στην ημερίδα με θέμα «Προαγωγή Κουλτούρας Οδικής Ασφάλειας» που διοργάνωσε το Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του ΤΕΙ Κρήτης συμμετείχε ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης. Στην παρέμβασή του συνεχάρη τους διοργανωτές και τόνισε τη σημασία της ευαισθητοποίησης και της εμπέδωσης της οδηγικής συμπεριφοράς των πολιτών της Κρήτης μέσω της οποίας «μπορούμε να πετύχουμε μείωση των τροχαίων συμβάντων, καθώς αποτελούν έναν από τους απρόβλεπτους κινδύνους της καθημερινότητάς μας».

Υπογράμμισε ότι «στα αίτια των τροχαίων συμβάντων δεν συγκαταλέγονται μόνο κακές συμπεριφορές των οδηγών (αλκοόλ, χρήση κινητού, απόσπαση προσοχής, παραβίαση ΚΟΚ), αλλά και η κακή κατάσταση δρόμων, η ελλιπής συντήρησή τους και σε πολλές περιπτώσεις η ανυπαρξία σύγχρονου οδικού δικτύου, που να μπορεί να ανταποκριθεί στον αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο.

Ωστόσο για το οδικό περιβάλλον και τις ελλείψεις που παρατηρούνται σε αυτό, μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει το κράτος που εδώ και δεκαετίες δεν δείχνει την απαραίτητη βούληση ώστε να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά και άλλα εμπόδια με σκοπό την επίσπευση κατασκευής νέων αυτοκινητόδρομων με υψηλές προδιαγραφές. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, δεν πρέπει να βαδίζουμε ανεξάρτητα και παράλληλα στους παραπάνω άξονες, οδηγοί και οδικό δίκτυο. Στόχος μας θα πρέπει να είναι η ενεργοποίηση όλων των εμπλεκομένων φορέων, πολιτείας και πολιτών. Όλοι μας θα πρέπει να αποκτήσουμε οδηγική παιδεία, γνώσεις και ευαισθητοποίηση για την σωστή τήρηση του Κ.Ο.Κ., αλλά επιπλέον επιδιώκουμε την συμμετοχή της πολιτείας όχι μόνο στον συντονισμό δράσεων για την απόκτηση της οδηγικής παιδείας, αλλά και για την συντήρηση και αναβάθμιση των υφιστάμενων δομών».

Κλείνοντας την παρέμβασή του ιδιαίτερα συγκινημένος, έκανε μία αναφορά σε δύο πρωτεργάτες της προσπάθειας πρόληψης των τροχαίων που σήμερα δεν είναι μαζί μας τονίζοντας «πίσω από κάθε ένα νούμερο τροχαίου συμβάντος από τα χιλιάδες που η Κρήτη γνωρίζει τα τελευταία χρόνια, κρύβεται μία ολόκληρη ιστορία, μία οικογένεια. Επιτρέψτε μου στο όνομα αυτών, να αναφερθώ με τα λόγια που ο αγαπημένος φίλος Δημήτρης Βουρβαχάκης, που μαζί με τον Βαγγέλη Κελαράκη στις δράσεις που είχαμε διοργανώσει από κοινού το Εργατικό Κέντρο με το ΕΚΑΒ, πιστεύοντας πάντα στη δύναμη της πρόληψης, έκλεινε πάντα κάθε εκδήλωση με τις εξής φράση: «Με την ευχή και την επόμενη φορά να είμαστε όλοι εδώ, γιατί το οφείλουμε στα παιδιά μας». Όχι πια άλλα αθώα θύματα στην άσφαλτο. Πρέπει όλοι να γυρίσουμε στην οικογένειά μας που μας έχει και την έχουμε τόσο πολύ ανάγκη».

Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο Εκδηλώσεων ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Κρήτης συμμετείχε και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής ασφάλειας κ. Ουρσουζίδης Γεώργιος.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.