Στην εκπομπή “Ώρα Αιχμής” του Κρήτη TV ο Σωκράτης Βαρδάκης

Στην εκπομπή “Ώρα Αιχμής” του Κρήτη TV, καλεσμένος του δημοσιογράφου Μανόλη Δασκαλάκη, ήταν ο Σωκράτης Βαρδάκης.Στην εκπομπή συζητήθηκαν αρχικά οι τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά μετά και τον καθορισμό του 61ου γύρου των Διερευνητικών Επαφών με την Τουρκία, που θα λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη, στις 25 Ιανουαρίου 2021.Ο Σωκράτης Βαρδάκης αναφέρθηκε αρχικά στην ήττα που υπέστη η χώρα μας στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής, με τις ατέρμονες συζητήσεις που δεν οδήγησαν σε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα για τη χώρα μας.

Επίσης, άσκησε κριτική στον Πρωθυπουργό που δεν έχει συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, με σκοπό τον καθορισμό ενός συγκεκριμένου στόχου για τις επερχόμενες διαπραγματεύσεις, καθώς, όπως υποστήριξε “οι Τούρκοι μας σέρνουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης χωρίς να είναι γνωστή η ατζέντα των συζητήσεων, συνεπώς υπάρχουν σκοτεινά σημεία”.

Στη συνέχεια, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την πανδημία και την έναρξη των εμβολιασμών. Όπως υποστήριξε ο Σωκράτης Βαρδάκης, πρέπει επιτέλους η ΝΔ να απολογηθεί για τους χιλιάδες νεκρούς που έχει η χώρα μας στο δεύτερο κύμα πανδημίας. Στο σημείο αυτό, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του κ. Γεωργιάδη, οι οποίοι παραδέχθηκαν την αμέλειά τους στις συστάσεις των λοιμωξιολόγων για τη Θεσσαλονίκη. Επίσης, αναφέρθηκε στην μελέτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που ήδη από τον περασμένο Αύγουστο έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για τον ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων, προειδοποιώντας για ένα επερχόμενο θανατηφόρο κύμα πανδημίας που δυστυχώς επαληθεύτηκε με τον χειρότερο τρόπο.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης αναφέρθηκε και στην επιστολή των 9 λοιμωξιολόγων ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, την οποία ανέδειξε ο δημοσιογράφος του Κρήτη TV Γιώργος Σαχίνης, με την οποία καλούσαν την Κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα επιθετικό και εκτεταμένο εργαστηριακό έλεγχο, διότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην χώρα με την πανδημία.

Επίσης, ο Σωκράτης Βαρδάκης μίλησε για μία απροετοίμαστη πολιτική ηγεσία, καθώς προχώρησε στο άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και χωρίς να εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.