Στην εκδήλωση προς τιμήν του σπουδαίου ευεργέτη Κώστα Μαλιώτη, στις Μελέσες, ο Σωκράτης Βαρδάκης.

Στην εκδήλωση προς τιμήν του σπουδαίου κρητικού ευεργέτη και φιλάνθρωπου, Κώστα Μαλιώτη, παρευρέθηκα καλεσμένος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελεσών.Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αυλή του Μαλιώτειου Εκπαιδευτηρίου, το οποίο ιδρύθηκε το 1969 με χρηματοδότηση του ευεργέτη.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που κάθονται, άτομα που παίζουν μουσικά όργανα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Στο ιστορικό Εκπαιδευτήριο στις Μελέσες έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση χιλιάδες παιδιά όλων των γειτονικών χωριών. Ο Κώστας Μαλιώτης γεννήθηκε στις Μελέσες το 1895. Με τη σύζυγό του Μαίρη Ταμιωλάκη, ανέπτυξαν μια πλούσια φιλανθρωπική και κοινωνική δράση, καθώς ίδρυσαν το Maliotis House στην Ελλάδα, υποστήριξαν το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, έφτιαξαν την αίθουσα Μαλιώτη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Γυμνάσιο-Λύκειο Μελεσών και τελευταίο το Πολιτιστικό Κέντρο Μαλιώτης στο Ελληνικό Κολλέγιο της Νέας Αγγλίας.Το Πολιτιστικό Κέντρο Μαλιώτη χτίστηκε και έγινε δωρεά στο Ελληνικό Κολέγιο Τιμίου Σταυρού το 1974. Σκοπός του ήταν και είναι το να αναδείξει διάφορες πτυχές του νεοελληνικού πολιτισμού, και να προωθήσει το ενδιαφέρον και την κατανόηση των ελληνικών σπουδών.

Η παρουσία και ο ρόλος του Πολιτιστικού Κέντρου Μαλιώτη είναι καθοριστικής σημασίας για την πολιτιστική ζωή της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας της Νέας Αγγλίας.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.