Κατάθεση στεφάνου στην εκδήλωση για τον Οπλαρχηγό Ηρακλή Κοκκινίδη στο Κεραμούτσι

Στην εκδήλωση για τον Οπλαρχηγό Ηρακλή Κοκκινίδη ο Σωκράτης Βαρδάκης

Στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Οπλαρχηγό Ηρακλή Κοκκινίδη που τελέστηκε στο Κεραμούτσι Μαλεβιζίου, παρευρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης και με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων από τον θάνατό του προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο Ηρακλής Κοκκινίδης ήταν μία ιστορική μορφή που συνδέθηκε με την ηρωική επανάσταση της Κρήτης του 1866 εναντίων της Οθωμανικής κυριαρχίας με σύνθημα «Ένωσις ή Θάνατος». Ήταν μόλις 26 ετών όταν σκοτώθηκε το Μάρτη του 1868. Στην σύντομη ζωή του διακρίθηκε για την ανδρεία του, τη στρατηγική του ευφυΐα αλλά και τον ηρωισμό του. Η φήμη του ως αγωνιστή και οπλαρχηγού ξεπέρασε τα κρητικά σύνορα. Οι ιστορίες της ζωής και του θανάτου του περνάνε απο γενιά σε γενιά. Σήμερα 150 χρόνια απο το θάνατό του δεν είναι μόνο υποχρέωση, αλλά καθήκον να τιμούμε και να θυμόμαστε αλλά και να παραδειγματιζόμαστε απο τέτοιες προσωπικότητες.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.