Στην διημερίδα για την οδική ασφάλεια ο Σωκράτης Βαρδάκης

Στην διημερίδα για την οδική ασφάλεια ο Σωκράτης Βαρδάκης

Στην διημερίδα για την οδική ασφάλεια με τίτλο «ΔΡΟΜΟΣ ΖΩΗΣ», που συνδιοργανώνεται από τον δήμο Χερσονήσου, την Περιφέρεια Κρήτης και την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, συμμετείχε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Στην παρέμβασή του, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους, τόνισε πόσο σημαντικό είναι να ευαισθητοποιηθούμε όλοι (κράτος, περιφέρειες δήμοι, κοινωνία), καθώς «μόνο έτσι όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργεί η έλλειψη κυκλοφοριακής παιδείας και αγωγής».

Κατά την τοποθέτησή του επίσης ανέφερε ότι «η κακή κατάσταση δρόμων και η ελλιπής συντήρησή τους δεν αποτελούν από μόνα τους αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, αλλά σημαντικό ρόλο έχουν και οι κακές συμπεριφορές των οδηγών (αλκοόλ, χρήση κινητού, απόσπαση προσοχής, παραβίαση ΚΟΚ). Η ευαισθητοποίηση και συνεργασία όλων μας, με την διοργάνωση δράσεων, όπως αυτή που διοργανώνεται αυτό το διήμερο, βοηθούν στην απόκτηση σωστής οδηγικής συνείδησης, γεγονός που θα συνεισφέρει στην έγκαιρη πρόληψη των ατυχημάτων».

Ο κ. Βαρδάκης τόνισε ότι η πολιτεία οφείλει να συμβάλει στην πρόληψη ατυχημάτων, με την σωστή συντήρηση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου αλλά και την ενεργοποίηση παιδαγωγικών δράσεων στις σχολικές ηλικίες: «είναι ενθαρρυντικό που ήδη έχει ξεκινήσει στην Αττική πιλοτικό πρόγραμμα σε 100 σχολεία το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής, με συνεργασία των Υπουργείων Υποδομών και Παιδείας. Ένα πρόγραμμα που θα επεκταθεί σε όλα τα σχολεία της χώρας το 2019».

Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης συμμετείχε και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής ασφάλειας κ. Ουρσουζίδης Γεώργιος.