Στην Βουλή με αντιπροσωπεία από το Κοινοβούλιο του Βελγίου – συνάντηση με εκπροσώπους της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας- Βελγίου

Στην Βουλή αντιπροσωπεία από το Κοινοβούλιο του Βελγίου – συνάντηση με εκπροσώπους της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας- Βελγίου

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης τους στην Αθήνα, ο κ. Luk Van Biesen και ο κ. Stephane Crusniere, εκπρόσωποι της Κοινοβουλετικής Ομάδας Βελγίου – Ελλάδας, συναντήθηκαν στην Βουλή με το προεδρείο της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Βελγίου. Στη συνάντηση παρευρέθη και ο Πρέσβης του Βελγίου στην Ελλάδα κ. Liebaut Luc.

Ο πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας κ. Μανιός Νικόλαος αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία των δύο κρατών και στις συχνές συναντήσεις που πρέπει να ακολουθήσουν και θα συμβάλλουν στην κοινή συμπόρευση και αλληλοεπίδραση των δυο κρατών.

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας- Βελγίου, κ. Βαρδάκης Σωκράτης καλωσόρισε με την σειρά του, την αντιπροσωπεία και τόνισε την σημασία της ενίσχυσης της συνεργασίας που θα παίξει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο στην ενδυνάμωση των σχέσεων Ελλάδας – Βελγίου .

Ο κ. Βαρδάκης αναφέρθηκε στο πλαίσιο που διέπει τις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα επισημαίνοντας ότι οι ελαστικές μορφές απασχόλησης που επικρατούν στην χώρας μας δηλαδή η εκ περιτροπής απασχόληση, η περίπτωση ενός εργαζόμενου να δουλεύει μονάχα μια μέρα τη βδομάδα, μία εβδομάδα το μήνα, είναι άγνωστοι όροι στο Βέλγιο και στην Ευρώπη γενικότερα.

Μεταξύ άλλων τόνισε: «Για να ανατραπεί λοιπόν αυτή η κατάσταση, χρειάζεται επίμονη δουλειά. Πρέπει με κάθε μέσο και τρόπο να εγγυηθούμε την επιστροφή στην εργασιακή κανονικότητα, διότι στην Ελλάδα έχουν καθιερωθεί διαφορετικές σχέσεις εργασίας από αυτές που ισχύουν σε όλη την Ευρώπη.

Επιπλέον, κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια. Την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων. Ένα δύσκολο εγχείρημα που δημιουργεί προοπτικές δικαιοσύνης και ταυτόχρονα χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για να αποκτήσουμε ένα δίκαιο, απαλλαγμένο από τις παθογένειες του παρελθόντος σύστημα κοινωνικής ασφάλισης ».

Τόσο ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Βελγίου-Ελλάδας κ. Luk Van Biesen, όσο και ο κ. Stephane Crusniere, μέλος της βουλής των αντιπροσώπων, αναφέρθηκαν στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης του Βελγίου, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει μοντέλο πρότυπο για όλη την Ευρώπη, ακριβώς γιατί πρόκειται για ένα δίκαιο και ανταποδοτικό σύστημα.

Επιπλέον επισήμαναν και οι δύο ότι παρακολουθώντας την πορεία της Ελλάδας, παραδέχονται ότι η χώρα μας έχει κάνει σοβαρές μεταρρυθμίσεις και η σημερινή Κυβέρνηση αποτελεί εχέγγυο για την Ευρωπαϊκή αλλά και διεθνή πορεία της χώρας μας.

Μάλιστα και οι δυο πλευρές δεν παρέλειψαν να σχολιάσουν το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι το μοναδικό κράτος – μέλος που έχει σηκώσει ένα μεγάλο βάρος ως προς το μεταναστευτικό ζήτημα και κακώς πολλά κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποποιούνται των ευθυνών τους. Συνεπώς η Ευρώπη όχι μόνο πρέπει να το αναγνωρίσει αλλά και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Οι συζητήσεις ήταν εποικοδομητικές και η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τους εκπροσώπους να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι με την ανταλλαγή πληροφοριών και βέλτιστων πρακτικών, τα κράτη μέλη παίζουν καθοριστικό ρόλο για την δημιουργία μιας ενωμένης και πιο δημοκρατικής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.