Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Πολάκη, στο κέντρο επιχειρήσεων Κρήτης του ΕΚΑΒ στο Ηράκλειο με την διευθύντρια κα Ζεάκη

Στα εγκαίνια της 3ης ΤΟΜΥ Ηρακλείου ο Σωκράτης Βαρδάκης

Με αισιοδοξία και ικανοποίηση εγκαινιάστηκε, παρουσί α του Υπουργού Υγείας κ. Ξανθού, της ηγεσίας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, η 3η Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) στο Ηράκλειο που είναι και η πρώτη στο Δήμο Μαλεβιζίου στο Γάζι.

Όπως δήλωσε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης: «πρόκειται για μία Μονάδα Υγείας στελεχωμένη με ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό και εξοπλισμό. Η νέα Μονάδα από σήμερα κιόλας προεξοφλεί την ενδυνάμωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην περιοχή.

 Η καθολική πρόσβαση στο σύστημα υγείας των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, η ανανέωση των συμβάσεων ιατρικού και επικουρικού προσωπικού, οι μόνιμες προσλήψεις, ο εκσυγχρονισμός στο σύστημα προμηθειών, αποτελούν ουσιαστικά βήματα στην μεγάλη προσπάθεια της Κυβέρνησης και του Υπουργείου, ώστε η Δημόσια Υγεία να αποκτήσει και πάλι την πραγματική σημασία της.»

Στη συνέχεια ο κ. Βαρδάκης συμμετείχε στον απολογισμό και τη συζήτηση που ακολούθησε, της ΥΠΕ Κρήτης, καθώς επίσης του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζελείου Νοσοκομείου.

Επίσης, στο περιθώριο της εκδήλωσης για τον απολογισμό της ΥΠΕ Κρήτης και των 2 νοσοκομείων, επισκέφθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Πολάκη, το κέντρο επιχειρήσεων Κρήτης του ΕΚΑΒ στο Ηράκλειο, όπου ενημερώθηκαν από την διευθύντρια κα Ζεάκη και τους εργαζόμενους, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία σε επίπεδο Περιφέρειας.

Πραγματοποιήθηκε μία εποικοδομητική συζήτηση, όπου διαπιστώθηκε η μεγάλη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του ΕΚΑΒ στη Κρήτη, δεδομένου ότι ο στόλος ενισχύθηκε με 4 νέες υπερσύγχρονες κινητές μονάδες, οι οποίες προήλθαν από δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου. Ο κ. Πολάκης ξεναγήθηκε στις 4 νέες κινητές μονάδες και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το υψηλού επιπέδου εξοπλισμό που διαθέτουν, ενώ ενημέρωσε για την επερχόμενη παραλαβή 4 ακόμα κινητών μονάδων 4×4, με τις οποίες θα ενισχυθεί κάθε Νομός από μία, για την αντιμετώπιση περιστατικών σε δύσβατες περιοχές.

Ταυτόχρονα, όπως προανήγγειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός, εξετάζεται και το ενδεχόμενο της παροχής πτητικού μέσου, όπου σε πρώτη φάση θα καλύπτει τη Κρήτη τους θερινούς μήνες και θα μπορεί να συνδράμει ακόμα καλύτερα στο δύσκολο και πολύ σημαντικό έργο του ΕΚΑΒ.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.