Στα εγκαίνια βρεφικού σταθμού και στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου στις Αρχάνες ο Σ. Βαρδάκης με τον Χρ. Βερναρδάκη

Στα εγκαίνια βρεφικού σταθμού και στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου στις Αρχάνες ο Σ. Βαρδάκης με τον Χρ. Βερναρδάκη

Στα εγκαίνια του νέου βρεφικού σταθμού στις Αρχάνες, βρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης με τον Υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη. Ο νέος βρεφικός σταθμός αποτελεί ένα πρότυπο και σπουδαίο έργο για την περιοχή, ενώ αναμένεται να βοηθήσει τις οικογένειες των Αρχανών στον καλύτερο προγραμματισμό της ζωής των νηπίων τους.

Στην συνέχεια ο κ. Βαρδάκης με τον κ. Βερναρδάκη επισκέφτηκαν την Αναπτυξιακή Ηρακλείου και είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Κοκοσάλη και τον Διευθυντή κ. Μαυρογιάννη.

Στην συζήτηση τέθηκαν σοβαρά θεσμικά ζητήματα που απασχολούν τις Αναπτυξιακές Α.Ε. Ο.Τ.Α. και τα οποία επικεντρώνονται στις γραφειοκρατικές και ιδιαίτερα χρονοβόρες διαδικασίες όσων αφορά την πρόληψη προσωπικού και τις προμήθειες. Συγκεκριμένα, ζητήθηκε από τον Υπουργό Επικρατείας και τον κ. Βαρδάκη, η συμβολή τους για την απλοποίηση και την επιτάχυνση των διαδικασιών που απαιτούνται, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι δυνατότητες που υπάρχουν στις Αναπτυξιακές Εταιρίες για πρόσληψη προσωπικού.

Πιο συγκεκριμένα, ζητήθηκε στα πλαίσια των ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων που υλοποιούν:

  1. Επιτάχυνση των διαδικασιών προσλήψεων μέσω συμβάσεων ορισμένου χρόνου και της διαδικασίας προμηθειών, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών
  2. Καθορισμός κριτηρίων πρόσληψης προσωπικού σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε προγράμματος που υλοποιείται

Ο κ. Βαρδάκης αφού συνεχάρη την Αναπτυξιακή Ηρακλείου για την υλοποίηση του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του προσφυγικού στη Κρήτη μέχρι στιγμής, τόνισε ότι: «οι Αναπτυξιακές Εταιρίες των Ο.Τ.Α. είναι ο βασικός μηχανισμός αξιοποίησης και ανάδειξης, του ενδογενούς δυναμικού με στόχο την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, θα πρέπει να δημιουργηθούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις, που θα επιτρέψουν να αξιοποιηθούν όλοι οι διαθέσιμοι πόροι, από τα κοινοτικά και εθνικά προγράμματα που υλοποιούνται για την δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο».

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.