Στήριξη στον αγώνα των συνταξιούχων ΕΛ.ΤΑ απέναντι στην αδικία και τον εξευτιλισμό

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση απέδειξε στην πράξη ότι η εξυγίανση των ΕΛΤΑ που διατυμπάνιζε με στόμφο, μεταφράζεται σε αυταρχισμό και αδικία για εργαζόμενους και νέους συνταξιούχους και φαγοπότι δίχως τέλος για διοίκηση και εκλεκτά golden boys.Επικαλούμενη την άσχημη οικονομική κατάσταση του οργανισμού, προχώρησε σε αιφνιδιαστική απόφαση (13.3.2020) περικοπής της αποζημίωσης απόλυσης εργαζομένων, καταπατώντας την #ΣΣΕ και στον εξαναγκασμό σε εθελούσια έξοδο εργαζομένων, αντικαθιστώντας τους με αθρόες προσλήψεις και τοποθετήσεις ουρανοκατέβατων ενοικιαζόμενων εργαζόμενων, σε ανύπαρκτες θέσεις εργασίας χαμηλόμισθων, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, με πρόσχημα την εξοικονόμηση χρημάτων, ώστε να προβεί στις απαραίτητες «επενδύσεις».

2 χρόνια τώρα η κυβέρνηση σιωπά, καλύπτοντας πλήρως τον αυταρχισμό και την αλαζονεία της διοίκησης, που δεν μπαίνει καν στον κόπο να απαντήσει στις επανειλημμένες επιστολές του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ.

2 χρόνια τώρα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης δηλώνει αναρμόδιος στις συνεχείς κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις, παραπέμποντάς μας στις αόριστες και ανεπαρκείς απαντήσεις της διοίκησης.

Έχουμε φέρει επανειλημμένως στη Βουλή το μείζον ζήτημα της ανάκλησης της ανάλγητης και άδικης για τους εργαζόμενους – νέους συνταξιούχους, απόφασης του ΔΣ των ΕΛΤΑ, που προβλέπει μείωση στο μισό της αποζημίωσης απόλυσης, με πιο πρόσφατη την από 6/5/2022 κατάθεση Αναφοράς, με την οποία καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να πάρει επιτέλους θέση και να μεριμνήσει για την απόδοση του συνόλου της οφειλόμενης αποζημίωσης στους νέους συνταξιούχους, συνολικού ύψους 30.070,15 ευρώ.

Ο αγώνας των νέων συνταξιούχων των #ΕΛΤΑ, είναι αγώνας απέναντι στην αδικία, τον εξευτελισμό και την ανηθικότητα. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους, όπως και σε όλα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παλιοί συνταξιούχοι, μέχρι τη δικαίωση.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.