Σοβαρές ελλείψεις και μεγάλες αυξήσεις των τιμών των φαρμάκων

Προχωρήσαμε στην κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης προς τον Υπουργό Υγείας, με τη συνυπογραφή 43 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, για τις μεγάλες ελλείψεις σε φαρμακευτικά σκευάσματα, σε φαρμακεία της χώρας.

Ειδικότερα, χιλιάδες ασφαλισμένοι, όχι μόνο ψάχνουν για αγωγή από φαρμακείο σε φαρμακείο, αλλά αδυνατούν να βρουν μια απλή αντιβίωση ή παυσίπονα. Ακόμα πιο τραγική είναι η κατάσταση για τους καρκινοπαθείς και τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν γενικότερα, χρόνιες παθήσεις και χρειάζονται τις αγωγές τους συστηματικά.

Παράλληλα με τις ελλείψεις, φαίνεται ότι το κύμα των ανατιμήσεων δεν άφησε ανεπηρέαστες τις τιμές των φαρμάκων, με αποτέλεσμα οι αυξήσεις κυρίως στα μη συνταγογραφούμενα να έχουν χτυπήσει κόκκινο.

Δεδομένων των παραπάνω, καλούνς τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει, σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί το Υπουργείο για να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων, οι οποίες καταγγέλλονται. Επιπλέον ζητάμε να ενημερωθούμε, πώς θα αντιμετωπίσει τις μεγάλες αυξήσεις των τιμών των φαρμάκων, που επηρεάζουν ήδη την τσέπη του καταναλωτή.

Τέλος, επειδή έχουν δημιουργηθεί προβληματισμοί αναφορικά με το ενδεχόμενο διαγραφής από τη λίστα του #ΕΟΠΥΥ κάποιων φαρμακευτικών σκευασμάτων ευρείας κατανάλωσης, όπως κρέμες, κολλύρια και σιρόπια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τσέπη του καταναλωτή, ζητάμε τη σαφή απάντηση του Υπουργού, αν κάτι τέτοιο σχεδιάζεται.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.