Σε απόγνωση οι φυσικοθεραπευτές εξαιτίας του claw back

Κοινή ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν οι Βουλευτές Ηρακλείου, Σπύρος Δανέλλης με Το Ποτάμι και Σωκράτης Βαρδάκης (ΣΥΡΙΖΑ), σχετικά με την οικονομική ασφυξία, στην οποία βρίσκονται οι φυσικοθεραπευτές, εξαιτίας της μείωσης του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για την φυσικοθεραπεία και της εφαρμογής του claw back.

Με τον ΕΟΠΥΥ να έχει για τη φυσικοθεραπεία κλειστό προϋπολογισμό 62 εκ. ευρώ και εφαρμόζοντας τις ρυθμίσεις της κλιμακωτής επιστροφής (rebate) και της αυτόματης επιστροφής (claw back,) που δυστυχώς φαίνεται να στρέφεται με άμεσο και ισοπεδωτικό τρόπο εναντίον όσων έχουν λιγότερη δουλειά, οι φυσικοθεραπευτές βρίσκονται σε απόγνωση καθώς οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε «λουκέτο» των επιχειρήσεων τους .

Η φυσικοθεραπεία είναι απαραίτητη αφενός για μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, ενώ αφετέρου λειτουργεί σαν μια φθηνή παροχή που εξοικονομεί πόρους στο σύστημα υγείας μειώνοντας την ανάγκη για ακριβές διαγνωστικές εξετάσεις ή ακριβά φάρμακα.

Το κείμενο της ερώτησης μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.