Σε απόγνωση οι παραγωγοί θερμοκηπιακών καλλιεργειών στην Κρήτη καθώς 9 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ ενίσχυση

Την απόγνωση των παραγωγών θερμοκηπιακών καλλιεργειών της Κρήτης, ανέδειξαν με κοινοβουλευτική τους παρέμβαση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης και ο αρμόδιος Τομεάρχης Σταύρος Αραχωβίτης.

Στα τελευταία μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συμπεριλαμβάνονται οι παραγωγοί θερμοκηπιακών καλλιεργειών Κρήτης σε τομάτες, αγγούρια και μελιτζάνες. Ωστόσο αυτά αφορούν στην οικονομική ζημία που έχουν υποστεί οι παραγωγοί, για την πρώτη περίοδο της πανδημίας. Μάλιστα το Υπουργείο απαντώντας σε προηγούμενη κοινοβουλευτική παρέμβαση του Σωκράτη Βαρδάκη, αναγνωρίζει ότι μέχρι σήμερα οι συγκεκριμένοι παραγωγοί δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ ενίσχυσης.

Η νέα ερώτηση των βουλευτών, προκλήθηκε από την απόγνωση των παραγωγών, οι οποίοι αφενός βλέπουν τις ενισχύσεις που ανακοινώνει το Υπουργείο να αντιστοιχούν σε εξευτελιστικά ποσά (π.χ. για τα αγγούρια θα αποζημιωθούν περίπου 0,01-0,02 ευρώ για κάθε κιλό παραγωγής, όταν το κόστος καλλιέργειας ανέρχεται σε 0,40-0,45 ευρώ) και αφετέρου να εξανεμίζονται οι ελπίδες τους για προώθηση των προϊόντων τους στην αγορά μετά την εφαρμογή του 2ου lock down.

Οι βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει αν προτίθεται να αυξήσει το ποσό της ενίσχυσης ανά στρέμμα για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες Κρήτης και αν σχεδιάζει την υλοποίηση νέων μέτρων ενίσχυσης εξαιτίας του 2ου κύματος πανδημίας και του νέου lock down.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.