Σειρά επαφών στη Βιάννο για τα φλέγοντα ζητήματα της περιοχής

Συναντήσεις πραγματοποιήσαμε με τη Διευθύντρια του Γυμνασίου Βιάννου Κυριάκου Γεωργία, αλλά και τον εφημέριο του Ιερού Ναού της Παναγίας Κεραλιμενιώτισσας πατέρα Νικόλαο Δουλγεράκη, ολοκληρώνοντας μια σειρά επαφών στη Βιάννο για τα φλέγοντα ζητήματα της περιοχής.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση με τη Διευθύντρια και τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Βιάννου, επί τάπητος τέθηκαν τα θέματα του επαναχαρακτηρισμού του σχολείου ως δυσπρόσιτο, αλλά και των απαιτούμενων επισκευών του ιστορικού αυτού κτιρίου, ζητήματα για τα οποία έχουμε παρέμβει κοινοβουλευτικά, χωρίς να έχει υπάρξει μέχρι στιγμής η απαραίτητη μέριμνα από την κυβέρνηση.

Η κα Κυριάκου επεσήμανε την ανάγκη άμεσης έναρξης των επισκευαστικών εργασιών, που κρίνονται επιβεβλημένες για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς επίσης και κατασκευής ειδικού στεγάστρου στον εξωτερικό χώρο, για το οποίο ήδη έχει αποστείλει αίτημα χρηματοδότησης ο Δήμαρχος στον Περιφερειάρχη, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα θετικά.

Από την πλευρά μας, δεσμευτήκαμε να συνεχίσουμε τις πιέσεις στα αρμόδια Υπουργεία για την άμεση αποκατάσταση των φθορών που έχει υποστεί το κτίριο. Επιπλέον, θα πρέπει να επικαιροποιηθεί και να τροποποιηθεί η μελέτη όπου προβλέπει την ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών των οικοδομικών και Η/Μ εγκαταστάσεων.

Συγκινησιακά φορτισμένη ήταν η συνάντησή μας με τον εφημέριο του Ιερού Ναού της Παναγίας Κεραλιμενιώτισσας, καθώς οι εργασίες αποκατάστασης της πολύπαθης εκκλησίας που κινδύνευε με κατάρρευση, επιτέλους ξεκίνησαν.

Έστω και καθυστερημένα, εκπληρώνουμε ένα χρέος απέναντι στον τόπο μας και την ιστορία του. Ευχή όλων μας, τον επόμενο Αύγουστο να γιορτάσουμε τη μεγάλη γιορτή της Παναγίας στην Κεραλιμενιώτισσα, με επουλωμένες πλήρως τις πληγές του Ιερού Ναού.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.